Intaro.nl
Image default
Bedrijven

Laten je meubels krassen achter op je vloer? Zo los je dit op!

Wanneer je nieuwe meubels hebt, kan je na een tijd merken dat er kleine krasjes op je vloeren terecht komen. De beweging van de meubels zorgt immers voor wrijving die de vloeren kan beschadigen. De grootste boosdoeners zijn vaak stoelen, aangezien deze meerdere keren per dag worden verschoven. Gelukkig zijn er oplossingen om deze schade te beperken. We stellen hier dan ook graag een aantal oplossingen aan je voor! 

 

Een van de gemakkelijkste oplossingen is om een laagje te leggen tussen het meubelstuk in kwestie en de vloeren. Dit kan door bijvoorbeeld een tapijt te leggen. Deze vangt de schade op doordat er geen aanraking komt tussen de vloer en de stoelen. Het nadeel is echter dat dit niet altijd mogelijk is. Soms is de ruimte in kwestie niet geschikt voor een vloerkleed of past het niet in het interieur. 

 

Wat wel altijd mogelijk is, is het probleem aanpakken aan de bron. Als een meubelstuk in kwestie krassen maakt op de vloer, dan is het een goed idee om elke poot van dat meubel te bedekken met een insteekdop vierkant. Deze insteekdop vierkant is zachter en zorgt ervoor dat er een bedekkend laagje op het meubel is, waardoor er geen schadelijke wrijving is door direct contact. Je ziet deze vierkanten insteekdopjes trouwens amper op je meubels, dus je moet je geen zorgen maken over hoe het er uit zou zien! Het is een snelle, efficiënte oplossing voor een vervelend probleem. 

 

Wanneer je zelf zeggenschap hebt over welke vloer je in je appartement of huis kan leggen, dan is het een goed idee om te kiezen voor vloeren die tegen een stootje kunnen. Zo voorkom je dat je in de toekomst je vloeren moet laten repareren of zelf vervangen. Probeer weg te blijven van houten vloeren of linoleum vloeren die gemakkelijk slijten. 

https://stoeldopshop.nl/insteekdoppen/vierkant/