Intaro.nl
Image default
Verbouwen

Visgraat vloeren zijn hipper dan ooit

In de jaren ’60 en ’70 was een visgraat vloer bijzonder populair. Nadien zijn ze een beetje uit de spotlight verdwenen. Maar daar komt terug verandering in, want visgraat vloeren zijn hipper dan ooit. Tegenwoordig vind je ze overal: in huizen, restaurants, hotels, enzovoort. Dat is geen verrassing, want dit patroon is super stijlvol. 

Houten visgraat parket

Een houten visgraat parket blijft een interessante optie om je interieur een unieke uitstraling te geven. Het hout oogt warm, terwijl het visgraat patroon het geheel een elegante uitstraling geeft. Het voordeel van een houten vloer is dat deze ook heel warm aanvoelt. Zalig om met blote voeten door huis te lopen. Nog een voordeel; hout is een ecologische keuze. Het is een duurzaam bouwmateriaal dat volledig recycleerbaar is.

Keramisch visgraat parket

De laatste jaren is er een nieuwkomer die het erg goed doet, namelijk keramisch parket. Dat zijn tegels die lijken op hout. Je geniet dus van de uitstraling van een houten vloer, maar dan met de voordelen van keramische tegels. Voor vlekken hoef je bijvoorbeeld minder schrik te hebben. Je kan deze vloerbekleding zelfs in de badkamer gebruiken. Een laatste voordeel van keramisch parket is dat er bij deze soort meer kleuren en motieven verkrijgbaar zijn. 

De vloer leggen

Ga je een visgraat vloer plaatsen? Houd dan deze tips in het achterhoofd:

  • Bij een smalle ruimte leg je het patroon dwars, anders zal de kamer nog smaller ogen
  • Bij houten planken houd je 1 cm afstand tussen muren als uitzetvoeg
  • Visgraat planken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Zorg dat ze in proportie zijn met de rest van de kamer. Een extra groot visgraat patroon in een kleine hal is bijvoorbeeld niet mooi.