Intaro.nl
Image default
Bedrijven

Op deze manier houd jij je meubels langer mooi!

Hoe fijn is het als je nieuwe interieur allemaal mooie en nieuwe meubels bevat! Nieuwe meubels kun je het beste zo lang mogelijk vrij van vlekken, krassen en vlekken houden. Zo kunnen de meeste meubels wel jaren meegaan! De eettafel verstoppen onder een laag plastic of de bank onder een laken verstoppen is een beetje vergezocht. Maar er zijn ook andere dingen die je kunt doen om zo lang en zo mooi mogelijk te genieten van je meubels Ben jij benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Meubels in de eethoek en keuken

Als je je houten tafel in je keuken er mooi en glanzend uit wilt laten zien, is het belangrijk dat je hem regelmatig op de juiste manier onderhoudt. Het onderhoud dat je nodig hebt voor een houten tafel hangt natuurlijk af van de houtsoort en de afwerking. Meestal wordt een houten tafel of meubel afgewerkt met lak of olie. Lak geeft een betere bescherming en gaat langer mee dan olie, maar met scherpe voorwerpen moet je altijd oppassen want een laklaag op je tafel voorkomt namelijk geen krassen. Veeg daarnaast vlekken zo snel mogelijk weg met een droge doek en veeg niet af met schuursponsjes of schuurmiddelen. Tafels die bewerkt zijn met olie hebben over het algemeen de voorkeur omdat ze er natuurlijker uitzien, maar ze moeten regelmatig worden behandeld om ze er goed uit te laten zien. Zo kun je er jarenlang van genieten!

Meubels in de woonkamer

Bij stoffen banken, zoals linnen, fluweel, katoen of wol, bestaat niet alleen het risico op vlekken, maar ook op mogelijke vervaging. Er kan ook sprake zijn van slijtage door bijvoorbeeld huisdieren of kleding met scherpe deeltjes, zoals spijkerbroeken. Probeer daarom een bank wekelijks goed te stofzuigen met een zachte zuigmond en volg altijd de richting van de stof. Hierdoor blijven de stof en kleuren van de bank er beter uitzien. Denk daarnaast ook eens over je bank laten impregneren. Door je bank laten impregneren wordt hij weer lekker schoon. Ook wordt door bank laten impregneren je bank beschermd tegen vlekken. Na verloop van tijd kun je de stof van je bank ook zelf behandelen met een impregneerspray.

 

https://banklatenreinigen.com/bank-impregneren