Intaro.nl
Image default
Aanbiedingen

Lekkere en voedzame lunch ideeën!

Lekkere en voedzame lunch ideeën!

Ben jij een keer toe aan wat anders dan elke dag maar weer die saaie boterham in je broodtrommel? 

Dan kun je in deze blog wat inspiratie op doen voor meer variatie en gezonde recepten tijdens je lunch, van salades tot wraps.

 

We beginnen eens met een aantal tips zodat je zelf in de toekomst misschien ook meer inspiratie hebt!

  1. Voeg wat extra groente toe aan je lunch. Het komt namelijk vaak voor dat mensen het lastig vinden om bij het avondeten aan de voorgeschreven hoeveelheid groente te komen. Als je dus bij de lunch ook al wat (extra) groente toevoegt, scheelt dat ‘s avonds weer. 

  2. Als jij gezonder wilt leven, kies dan standaard voor de volkoren optie. Wraps, brood, pasta of wat dan ook. Volkoren is namelijk een bron van vezels en dat is erg goed voor je.

  3. Stop met de salades uit de supermarkt kopen, maar maak je eigen salades voor op brood. Het is een kleine moeite, maar wel zoveel gezonder! er zijn online genoeg recepten te vinden!

  4. Maak eens wat meer van je avondeten, je kunt dat makkelijk opbergen in een bakje en dan de volgende dag heerlijk als lunch eten. Het is dus geen extra moeite, maar wel een goede vullende lunch. 

 

Recept voor bietenwraps

Dit is een heel simpel en gezond recept. De enige ingrediënten hiervoor zijn gerookte zalm, bietenwraps, avocado, griekse yoghurt, peper, zout en chilivlokken. Het enige wat je hoeft te doen is het prakken van de avocado, hier voeg je de griekse yoghurt, peper, zout en chilivlokken aan toe. Als je de lunch voor later op de dag wil bewaren, kun je ervoor kiezen om een beetje citroensap aan het mengsel toe te voegen. Verdeel nu de avocado over de wraps, zalm er op en als je het lekker vindt aftoppen met wat sla. Rol de wraps dicht, stop ze  in je broodtrommel en je bent ready to go. 


Salade met geitenkaas

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig: sla, avocado, komkommer, geitenkaas, paprika, mango, croutons en dressing naar keuze. Je begint met het snijden van de komkommer, avocado, paprika en mango. Voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een kom. Dressing er overheen en klaar om  opgegeten te worden!

https://www.mymepal.com/