Intaro.nl
Image default
Mode en Kleding

Wat zegt een portemonnee over de eigenaar?

De portemonnee van een man kan veel over de eigenaar onthullen. De grootte, de kleur, zelfs wat er in zit. In feite is het het mannelijke equivalent van de vrouwelijke handtas. Het is met dit in gedachten dat je de volgende keer dat je op portemonneejacht bent, je wat tijd moet besteden aan het overwegen van wat je precies nodig hebt van een portemonnee.

Niet alleen moet je rekening houden met de grootte en de materialen, maar net als bij elk ander kledingstuk moet je nadenken over je budget. Portemonnees kunnen variëren van ongelooflijk betaalbaar, ergens rond de 30 tot 50 euro, en zich uitstrekken tot honderden en zelfs duizenden, wat meestal een weerspiegeling is van het merk. Er zijn ook merken die zeer hoge kwaliteit bieden maar niet te duur zijn, zoals een Cowboysbag portemonnee.

Portemonnees kunnen ongelooflijk slank of te groot zijn. De meest voorkomende stijlen zijn kaarthouder, twee- en drievoudig. Een kaarthouder is precies wat het suggereert: een houder voor kaarten. Waar ze verschillen is hoeveel kaarten ze kunnen dragen; sommigen hebben plaats voor slechts twee of drie, terwijl anderen 8 of 10 kunnen meenemen. Je kunt zelfs kaarthouders vinden met ruimte voor wat biljetten, die het beste van beide werelden bieden.

Andere portemonnees hebben natuurlijk ook ruimte voor kaarten (sommige kaarthouders kunnen ook in een tweevoudig ontwerp komen) maar bieden meestal meer ruimte voor biljetten en af en toe zelfs een zakje om wisselgeld in te bewaren.

Realistisch gezien is het tegenwoordig veel waarschijnlijker dat we alles met een kaart of zelfs met onze telefoons betalen, dus heb je echt dat extra zakje nodig voor kleingeld of een ritssluiting? Hoe kleiner je portemonnee, hoe minder het uit je jas of broek steekt, wat betekent dat het geen invloed heeft op je algehele uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Een dagje fietsen, welke tas neem je mee?

3 tips voor een nieuwe bh

Shabbies: Comfortabel en stijlvol