Intaro.nl
Image default
Zorg

Veilig videoconsult voor de zorg

Veilig videoconsult met uw behandelaar

We leven in bijzondere tijden en vooral in de zorg zien we grote veranderingen. Enerzijds ook omdat het moet, anderzijds omdat we mee moeten gaan met de tijd. Wat bedoelen we hiermee?

Door vergrijzing, minder zorgpersoneel én als klap op de vuurpijl ook nog eens het coronavirus, is er enorm veel druk ontstaan op de zorg. We leven in een tijd dat we, net als onze aankopen, een 24/7 zorg behoefte willen voor onszelf én onze kwetsbaren. Dit is een grote uitdaging voor onze generatie en de volgende. Hoe gaan we hier mee om?

Bij Vcare zien we steeds meer zorgverleners overstappen op het aanbieden van digitale zorg, naast de reguliere zorg in de spreekkamer of via een telefonisch consult. Dit gebeurd al bijvoorbeeld met een video consult via een speciaal online portaal van de huisarts of ziekenhuis. Bij Vcare zijn we aan de slag gegaan met iets unieks en dat is een eigen video beeldbel applicatie die speciaal voor de zorg is ontwikkeld, maar ook gebruikt kan worden door andere professionals Via onze eigen beveiligde video verbinding kan met ieder patiënt een beeldverbinding worden opgezet zonder moeilijke software of ingewikkelde applicaties. Het biedt een grote efficiency slag omdat de patiënt niet hoeft te reizen, en de zorgverlener vanaf iedere plek zijn of haar behandeling kan aanbieden.En het is ook nog eens super veilig in verband met besmetting van virussen zoals het coronavirus. Een win/win situatie dus!

Het gebruiken van zo’n beveiligde beeldverbinding werkt bij elke zorgverlener of zorginstelling weer anders. In Nederland zijn er veel aanbieders en soms is het daarom lastig om te weten wat de beste keuze is voor jou. Bij Vcare hebben we het omgedraaid. Ons veilige zorgportaal is namelijk ontwikkeld om communicatie in de zorg te verbeteren door naadloze integratie met de meest gebruikte huisartsinformatiesystemen in Nederland, namelijk die van Pharmapartners, Chipsoft en Topicus. Dankzij Vcare integrator integreren wij alle patiënten data veilig in de cloud en kunnen medewerkers nu vanaf het Vcare cloudplatform de volledige telefonie, email, fax en beeldconsulten opzetten. Dit inclusief een volledig management dashboard systeem maakt Vcare connect dé uitstekende keuze voor zorgprofessionals.

Direct te gebruiken vanuit het zorgportaal van Vcare connect

Ook het aanbieden van videoconsulten is geïntegreerd in ons cloudtelefonie platform. Dit betekent dat medewerkers met één druk op de knop een verbinding kunnen opzetten met iedere patiënt. Dit kan met een telefoon, tablet of computer. Zodra een medewerker deze verbinding opzet worden alle relevante patiëntengegevens op zijn of haar scherm getoond zodat direct ook aantekeningen, notities en agenda afspraken ingepland kunnen worden.

Hoe werkt de videoconsult bij Vcare

Vanuit een telefonisch gesprek kan iedere gebruiker van Vcare connect een spraakverbinding naast een beeldverbinding opzetten. Technisch werkt het zo, dat er 2 aparte verbindingen worden opgezet zodat de telefoonverbinding altijd actief blijft, mocht de video verbinding wegvallen.

Het opzetten van een verbinding begint met een sturen van een uitnodigingslink via email of sms. In dit bericht zit een unieke videolink die op elk apparaat geopend kan worden. Er wordt altijd een 1-zijdig beeldverbinding opgezet met de zorgverlener en indien gewenst een 2-zijdig verbinding zodat ook de patiënt in beeld komt. Deze manier van verbinden is super veilig en erg makkelijk.

En betreft de veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken. Vcare voldoet aan de ISO 27001 en NEN 7510, dat betekent dat er wordt voldaan aan de waarborging van persoonsgegevens conform de regels van autoriteitpersoonsgegevens AVG. Omdat privacy in de zorg zeer belangrijk is, wordt Vcare ieder jaar gekeurd door onafhankelijke instituut voor de hercertificering van beide ISO standaarden.

Maak kennis met Vcare connect en plan een demo in

Benieuwd of Vcare connect iets voor uw organisatie is? Onze verkoopmedewerkers en adviseurs geven u graag een demo. Maak hiervoor een afspraak met ons via info@vcareconnect.nl of bel ons op 088-4800900.

https://www.vcareconnect.nl/