Intaro.nl
Image default
Huishoudelijk

Je gordijnen verven, is dat verstandig?

Wist je al dat je je gordijnen simpelweg met een wasje een andere kleur kan geven? Hoe makkelijk is dat? Ja het is zeker makkelijk alleen kan het niet met elke gordijn soort en elke kleur. Het is belangrijk dat je weet van welke stof je gordijnen zijn om te weten of je jouw gordijnen zo makkelijk kan verven. Er zijn bepaalde soorten verf die je kan gebruiken voor het verven van je gordijnen. Heb je bijvoorbeeld linnen gordijnen, dan kun je een textiel verf kopen. Het is super makkelijk om te doen en eigenlijk ook zo gedaan. Als je het goed doet en op de juiste manier dan kun je het al in 1 wasbeurt gedaan hebben. Maar is het nou eigenlijk wel zo verstandig om te doen? Voor je dit gaat doen is het dus erg belangrijk hoe je het doet en met welke soort verf je dit gaat doen. 

Stappenplan gordijnen verven

Zoals ik net zei is het belangrijk dat je weet hoe je je gordijnen gaat verven en wanneer dit mogelijk is. daarom heb je hier een stappenplan om te volgen wanneer je je gordijnen gaat verven. 

stap 1.

Zorg dat je gordijnen helemaal schoon zijn voor je ze gaat verven, gooi ze dus eerst een in de wasmachine zonder verf.

stap 2. 

Heb je een felle kleur op je gordijen en wil je ze graag wit of lichter, was ze dan eerst even met een ontkleur verf. 

stap 3. 

Nu ben je klaar om te beginnen! Haal je gordijnen uit de machine en vul 500 gram zout in een kom of maatbeker. Dan doe je dit in de wasmachine samen met de textielverf.

stap 4.

Je doet de gordijnen in de wasmachine waar je de textiel verf en de zout in hebt gedaan, dit gaat dus in de trommel en niet in het wasmiddelbakje, gebruik het programma katoen op 40 graden. Hierna zijn ze klaar, mocht de kleur nog te flets zijn kun je het stappenplan herhalen!