Intaro.nl
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de kenmerken van de verschillende types elektrische boilers?

Zoals je hebt kunnen lezen heb je verschillende type boilers. Je kan kiezen uit kleinere boilers met weinig inhoud in liters, of in hele grote elektrische boilers met veel inhoud voor industriële doeleinden. Lees verder om te zien wat de specifieke kenmerken zijn van de verschillende type boilers die er op de markt beschikbaar zijn:

A. Een close- in keukenboiler

Een close- in keukenboiler kun je gebruiken in de keuken omdat het zo klein is en een inhoud heeft van ongeveer 5 tot 15 liter. Het werkt in dit geval maar op 1 groep en je hebt hierbij een boiler aansluitset nodig. De aansluitwaarde is ongeveer 230 volt in dit geval. Ten slotte is het erg energiezuinig; het heeft een energielabel A/B!

 

B. Een grote boiler

Een grote boiler kan je dus gebruiken voor industriële doeleinden, een boerderij of voor een groot gezin omdat het een inhoud heeft van ongeveer 30 tot 150 liter. Het werkt op 1 groep en je hebt hierbij een inlaatcombinatie nodig. De aansluitwaarde is 230 volt en het kan een energielabel A/B of C hebben.

C. Een staande boiler

Een staande boiler kan je ook gebruiken voor industriële doeleinden, een boerderij of voor een groot gezin. Deze boiler heeft de grootste inhoud in liters: dat is ongeveer 200 liter. Het werkt op 1 groep en je hebt hierbij een inlaatcombinatie nodig. De aansluitwaarde is 230 volt en het kan een energielabel A+ of C hebben. Perfect voor buiten.

D. Een doorstromer

Een doorstromer kan je zowel in de keuken als voor een geheel gezin gebruiken. Het heeft geen inhoud in liters, maar het bevat een doorstroming. Het werkt op 3 verzwaarde groepen. De aansluitwaarde is 3x 380 volt en het heeft een energielabel A.