Intaro.nl
Image default
Aanbiedingen

In vier stappen naar jouw nieuwe deurklink

Waar sommige mensen direct weten wat ze willen, is het voor anderen een stuk lastiger om een perfecte deurklink naar hun wens te vinden. Hoe vind je nu de beste deurklink voor jou op al die verschillende sites met een enorm aanbod? Met onderstaande stappen lukt het super makkelijk en snel, voor zowel binnen als buiten.

 

1: Kies het juiste materiaal

De eerste stap die je moet zetten in de zoektocht naar een nieuwe deurklink is de keuze voor het materiaal. Deze keuze is te maken op basis van twee onderdelen: de uitstraling van de rest van het interieur, of de verdere opties die je voor je deurklink wenst. Een passend materiaal kiezen bij de rest van je inrichting is volledig afhankelijk van je eigen smaak en stijl. Je hebt keuze uit natuurlijke materialen zoals hout, uit verschillende metalen zoals titanium, koper, brons of zilver, of kunststof. Gebruik je een van deze materialen al elders in je huis, kan het een mooie aanvulling zijn om ook de klinken in hetzelfde materiaal mee te nemen.

De keuze voor het materiaal beïnvloedt ook de verdere keuzes van je deurklink. Voor bepaalde materialen zijn eenmaal minder opties op de markt. Zo zijn er voor koper minder opties dan voor chroom. Bepaalde opties zijn ook beter geschikt voor de weersomstandigheden en fungeren beter als buitenklink. Houd hier dus rekening mee bij het uitkiezen van je materiaal.

 

2: Kies een passende kleur (of niet)

Ga vervolgens nadenken over een mooie kleur. Deze kun je mooi laten passen bij de rest van je inrichting. Heb je bijvoorbeeld veel zwart of wit gebruikt, kun je kiezen voor een deurklink in dezelfde kleurstelling. Wil je liever een bepaalde accentkleur uitlichten of kiezen voor iets totaal anders, zijn er allerlei opvallende andere kleuren te bedenken. Je kunt kiezen voor ‘oude’ kleuren als geel, zilver of messing, maar ook voor hippe en trendy kleuren als goud of rosé. Perfect om dat ene onderdeel uit je interieur nogmaals ergens terug te laten komen of je deur opvallender te maken.

 

3: Bepaal de uitvoering en de grootte

De uitvoering en de grootte kun je ook mooi aan laten sluiten bij je eigen stijl. Heb je bijvoorbeeld grote deuren, kies dan ook voor een grotere en strakkere deurklink. Een traditionele inrichting gaat misschien mooi samen met een deurknop. Je kunt de uitvoering en de grootte ook af laten hangen van de praktische insteek. Gebruik je bepaalde deuren heel vaak, is het logisch om daar een grotere deurklink met een ruim handvat voor uit te zoeken. Dat kan uiteindelijk een hoop gedoe schelen.