Intaro.nl
Image default
Financieel

5 redenen om autodealer financiering te vermijden

Autodealers hebben niet altijd uw belangen voor ogen of op papier als het gaat om de financiering van uw auto.

Autodealers hebben niet altijd het beste met je voor als het gaat om de financiering van je auto.

Het kopen van een auto kan een ontmoedigend proces zijn. Consumenten willen over het algemeen gewoon een betrouwbaar voertuig krijgen zonder meer te betalen dan nodig is. De leenvoorwaarden van een autodealer lijken in eerste instantie misschien aantrekkelijk, maar de voorwaarden die u soms ziet in gestroomlijnde tv-advertenties, zijn niet noodzakelijk de voorwaarden die u zult krijgen. Fancy commercials kunnen je misschien binnenhalen, maar de kleine lettertjes kunnen ervoor zorgen dat je niet in aanmerking komt voor promotionele aanbiedingen.

Als je wat tijd hebt om wat onderzoek te doen, kun je beter naar de dealer gaan met uw eigen auto lening of persoonlijke lening of je kan kijken op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/.  Hier zijn een paar redenen waarom naar de dealer gaan misschien niet de beste keuze voor je is.

1. Renteverhogingen

Er zijn een aantal manieren waarop een dealer financiering voor u kan krijgen. Ze kunnen u het geld rechtstreeks lenen of namens u samenwerken met andere banken om een externe lening te krijgen. Aangezien de dealer optreedt als tussenpersoon, wordt zijn vergoeding voor het veiligstellen van de lening vaak weerspiegeld in het bedrag aan rente dat u betaalt. Deze commissie wordt een ‘financiële reserve’ of ‘dealer reserve’ genoemd en kan uw maandelijkse betaling aanzienlijk verhogen.

Als uw kredietscore te wensen overlaat, kan dealerfinanciering een van de belangrijkste zijn. weinig opties voor u beschikbaar. Dit kan resulteren in hogere rentetarieven, die het risico van de kredietverstrekker weerspiegelen en het gebrek aan concurrerende aanbiedingen van andere kredietverstrekkers. De stijging van de rente zou afhangen van uw kredietscore, en de hogere rente zou kunnen betekenen dat u een langere uitbetaling nodig heeft periode om uw maandelijkse betalingen te betalen. Lage kredietscores betekenen niet altijd dat de financiering van de dealer uw enige optie is, maar het zal waarschijnlijk betekenen dat uw geldschieter een hoger tarief in rekening zal brengen om hun risico te compenseren.

2. Selectieve presentatie van leningen

Als de dealer met meerdere kredietverstrekkers onderhandelt, zal hij natuurlijk sommige lening pakketten aantrekkelijker vinden dan andere. Als de dealer u echter alleen de leningen aanbiedt die hem de hoogste vergoeding bieden, krijgt u mogelijk niet de beste deals voor uw portemonnee. U had duidelijk beter zelf het onderzoek kunnen doen.

Als u aan het bureau van de verkoper zit, weet u niet of u voor meer leningen bent goedgekeurd dan u wordt aangeboden. De dealer zoekt misschien namens u naar leningen, maar is nog steeds op zoek naar winst. Zelfs als u besluit om met dealerfinanciering te gaan, geeft het vooraf aanvragen van autoleningen u een idee van waarvoor u in aanmerking komt.

Als het leningenpakket van de dealer niet in de buurt komt van de cijfers die u eerder hebt genoemd, kan dat een teken zijn dat de dealer uw aandacht richt op de leningen die niet het beste voor u zijn. Vraag altijd vergoedingen die u niet begrijpt. Als de geldschieter zijn vergoedingsschema niet naar tevredenheid kan uitleggen, neem dat dan als een rode vlag en ga verder.

3. Beslissing Druk ter plaatse

Hoewel de dealer u misschien “helpt” om de auto van uw dromen te kopen, hebben jullie twee tegenstrijdige belangen. U wilt minder betalen. De dealer wil dat u meer betaalt, en verkopers kunnen u onder druk zetten om ter plekke een beslissing te nemen.

Als u uw eigen lening onderzoek doet, kunt u spelen met de cijfers die concurrerende kredietverstrekkers bieden en vind de lening met de voorwaarden en maandelijkse betaling die het beste bij uw budget passen.

Met iemand anders aan het stuur, krijgt u misschien een betaalbare maandelijkse betaling, maar een lange terugbetalingstermijn, wat zich vertaalt in op lange termijn hogere rentelasten. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om uw financiële prioriteiten in het leerproces te identificeren – zonder overhaast een beslissing te nemen.

In feite, als u van gedachten zou veranderen over het volledig kopen van een auto wanneer u zelf op zoek bent naar een lening, zou u uw zoektocht met relatief weinig tamtam kunnen beëindigen. Bij een dealer kan het afbreken van het auto-aankoopproces echter een ongemakkelijke ervaring zijn. Sommige verkopers zullen er alles aan doen om u in de showroom of aan hun bureau te houden, hoe graag u ook weg wilt. Bij https://minilening-zonder-bkr.nl/ geven wij tips hoe je zo’n gesprek het beste kan aanpakken.

4. Dealerfinanciering betekent twee verkopen in één.

Als u leent om een auto te kopen, onthoud dan dat u twee aankopen doet, niet één. U betaalt voor het voertuig en de lening, en u wilt voor beide de beste prijs krijgen.

Als u beide producten bij de dealer samenbrengt, is het gemakkelijker om belangrijke details over het hoofd te zien. Als u van tevoren begint met winkelen voor een autolening, heeft u één ding minder om te onderhandelen wanneer u bij de parkeerplaats aankomt. Wanneer u arriveert met de financiering in de hand, kunnen zowel u als de dealer zich concentreren op de auto, het echte product waarvoor u gekomen bent.

5. Gemiste kansen voor bank voordelen

Consumenten die verschillende soorten rekeningen bij hun bank openen, worden vaak beloond met voordelen. Meer zaken doen met uw bank kan betekenen dat u geen rekening meer betaalt of toegang krijgt tot aanvullende beloningsprogramma’s. Als u bankiert bij een kredietvereniging, kunnen hun rentetarieven zelfs lager zijn dan wat u bij een traditionele bank zou krijgen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u expliciet een lening zou afsluiten voor de voordelen, kan het geen kwaad om te profiteren van de voordelen die bij uw lening keuze horen. Hoewel er goede redenen zijn om dealerfinanciering te vermijden, kunt u toch besluiten dat het geschikt voor u vanwege kredietscore beperkingen of een specifieke promotie. Maar voordat u op de stippellijn tekent, moet u een paar minuten de tijd nemen om te overwegen of het verkrijgen van uw lening via de dealer de beste optie voor u is. De keuze die u maakt, zal de komende jaren waarschijnlijk van invloed zijn op uw portemonnee.

 

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/wasmachine-op-afbetaling/