Intaro.nl
Image default
Financieel

4 rode vlaggen om op te letten bij het kiezen van een persoonlijke leningverstrekker

Persoonlijke leningen kunnen een geweldig leeninstrument zijn vanwege de flexibiliteit die ze bieden. U kunt de opbrengst van uw lening voor bijna elk doel gebruiken en u kunt vaak een lagere rente krijgen dan bij andere veelvoorkomende soorten consumentenschulden zoals creditcards.

Maar het is belangrijk om de juiste persoonlijke lening te krijgen als u overweegt geld te lenen met deze aanpak. En om dat te doen, moet u op vier rode vlaggen letten bij het selecteren van de kredietverstrekker van wie u wilt lenen.

Een hoge rente

De meest voor de hand liggende rode vlag die u ervan moet weerhouden om een persoonlijke lening bij een bepaalde kredietverstrekker af te sluiten, is een hoge rente.

Zie, hoe hoger uw tarief is , hoe duurder uw lening in de loop van de tijd wordt. Een hoger tarief betekent ook dat u elke maand meer rente moet betalen, waardoor uw maandelijkse betalingen hoger worden. Wil je bijvoorbeeld geld lenen voor een stacaravan en ben je van plan om hiervoor een persoonlijke lening kredietverstrekker aan te spreken? Dan is het eerst verstandig om bij de aanbieder van de stacaravan om bijvoorbeeld te kijken naar andere leenmethodes zoals leasen. 

Tarieven kunnen variëren van de ene persoonlijke leningverstrekker tot de andere, en de enige manier om te weten of een bepaalde geldschieter is het aanbieden van een onbetaalbaar dure lening is om te vergelijken winkel. Door meerdere offertes op te vragen, kunt u onmiddellijk zien welke kredietverstrekker u teveel rente in rekening brengt en kunt u die kredietgever van uw lijst schrappen.

Een lange uitbetalingstijd

Soms zullen kredietverstrekkers ervoor zorgen dat maandelijkse betalingen er betaalbaar uitzien door de aflossingstermijn van uw persoonlijke lening te verlengen. Helaas kan een lange uitbetalingstijd u jarenlang in de schulden steken, wat andere financiële doelen verstoort. U kunt ook veel meer rente betalen dan nodig is als u uw aflossingstermijn oprekt.

Om er zeker van te zijn dat u deze rode vlag opmerkt, vergelijkt u de uitbetalingsperioden — en de totale leenkosten — met verschillende lening aanbieders. Als een lening goedkoper lijkt vanwege lagere maandlasten, maar uw uitbetalingstijd simpelweg langer is geworden, kunt u kiezen voor een andere geldverstrekker.

Dure kosten vooraf

Sommige kredietverstrekkers van persoonlijke leningen rekenen aanvraag- of opstartkosten, terwijl andere dat niet doen. Veel geld vooraf betalen alleen voor het voorrecht om te lenen, kan uw lening veel duurder maken. U wilt niet te maken krijgen met onnodige kosten, dus pas op wanneer u leenvoorwaarden vergelijkt.

Boetes voor vervroegde aflossing

Als u een persoonlijke lening aangaat, wilt u de flexibiliteit om deze vervroegd terug te betalen als uw financiën dit toelaten. Daarom moet u goed kijken of een kredietverstrekker die u overweegt u een boete in rekening zal brengen voor het vervroegd aflossen van uw lening. Je kunt kredietverstrekkers met elkaar vergelijken op vergelijkingswebsites, een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld https://spaarbuidel.nl waar je eenvoudig het gehele aanbod in Nederland met elkaar kunt vergelijken op rentes, kosten en leenvoorwaarden.

Omdat er veel kredietverstrekkers zijn die u toestaan om uw lening eerder terug te betalen schema zonder financiële consequenties, is er meestal geen reden om te kiezen voor een die deze kosten verhoogt als u hoopt eerder schuldenvrij te worden.

Door op deze vier rode vlaggen te letten, kunt u hopelijk een lening vinden dat is betaalbaar, dat u binnen een redelijke tijd terugbetaalt en dat is de beste lening om aan uw behoeften te voldoen.

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-met-bkr/