Intaro.nl
Image default
Banen en opleidingen

wl je een Opleiding medische pedicure volgen?

Vaak besteden we genoeg tijd aan onze handen, doen we een leuk kleurtje op onze nagels maar vergeten we onze voeten. Ja, wel lakken onze nagels, maar echt de voeten goed verzorgen, dat vergeten we vaak. Terwijl de voeten juist ook geode zorg nodig hebben. Dit is een van de dingen die je leert tijdens een opleiding medische pedicure.

Wat doet een medisch pedicure?

De medisch pedicure heeft veelal dezelfde taken als de pedicure. Daarnaast voert ze specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet en het toepassen van specialistische technieken. Je begeeft je hierbij meer op het medische vlak. Afhankelijk van de aandoening en pijnklachten gebruikt de medisch pedicure verschillende technieken en materialen.  Wil je deze opleiding volgen moet je eerst de basisopleiding van de pedicure hebben gevolgd. Na het afronden van de opleiding medisch pedicure kun jij je klanten nog meer bieden en worden sommige behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar.

Waarom is deze opleiding iets voor jou?

De opleiding medische pedicure is iets voor jou als je gezondheid en hygiëne erg belangrijk vindt. Daarnaast moet je ook ervan houden om met mensen om te gaan en ze te helpen met hun fysieke problemen. Je kunt goed zelfstandig werken en vind het leuk om ook medische taken uit te voeren. Spreekt dit je aan? Dan is de opleiding medische pedicure iets voor jou. Na het behalen van diploma van de opleiding medisch pedicure kun je op verschillende gebieden aan de slag. Je kunt gaan werken in een diabetische voetenteam, in poliklinieken, bij podotherapeuten of als onderwijsinstructeur. Ben je nog niet uitgeleerd? Dan kun je de opleiding medische pedicure ook nog uitbreiden met de aanvullende en specialistische behandelingen die je tijdens cursussen leer. Maar eerst moet je dan het diploma voor de medische pedicure behalen. Schrijf je snel in voor deze opleiding.