Intaro.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Webshop logistiek, zo doe je dat!

Wanneer je een webshop hebt komt hier natuurlijk veel bij kijken. Wanneer de bestelling oplopen is de logistiek een steeds lastiger onderdeel van de bedrijfsvoering, dat ook steeds meer tijd gaat kosten. Het kan dan een slimme keuze zijn om de webshop logistiek uit te besteden. Hieronder gaan we een aantal belangrijke voordelen daarvan uitlichten.

Het kan besparingen opleveren

Men denkt al snel aan extra kosten als het gaat om het uitbesteden van de logistiek, maar het kan juist kosten besparen. Wanneer je veel of juist weinig orders hebt, is het bijvoorbeeld in veel gevallen zo dat het uitbesteden van de logistiek kosten bespaart. Je kan hiervoor altijd een offerte aanvragen, om te zien wat in jouw geval het beste is.

Het bespaart tijd

Dit is een voordeel dat vaststaat, het scheelt een hoop tijd wanneer je de logistiek uitbesteed. Bovendien creëert het direct meer rust bij jou als ondernemer, en ook binnen je onderneming. De tijd die je kwijt bent aan het inpakken en verzenden van pakketten, en alles wat daarbij komt kijken, kan je nu besteden aan zaken waar je goed in bent en die je bedrijf doen groeien.

Focus op het ondernemen

We noemden het net ook al een beetje, maar door de zaken waar je minder goed in bent uit te besteden, kan je je focussen op de dingen waar je wel goed in bent. Of dit nou het produceren, het verlenen van een dienst, marketing of sales is. Het beste is om datgene te doen waar je goed in bent, en waarmee je een verschil kan maken. Wanneer je de logistiek uitbesteed, kan dit ook betekenen dat je dingen als voorraadbeheer, opslag, het verzenden van pakketten en zelfs de retourzendingen kan uitbesteden. Die tijd kan je stoppen in andere belangrijke zaken, waar je goed in bent én waar je meer van geniet.

De webshop kan door blijven lopen wanneer je er niet bent

Een ander groot voordeel van het uitbesteden van de logistiek, is dat de webshop altijd door kan blijven draaien. Ook zonder jouw aanwezigheid kunnen bestellingen namelijk worden verpakt en verzonden, wat niet het geval is wanneer je dit allemaal zelf doet. Wat gebeurd er dan als je ziek bent? Of wanneer je eindelijk een keer op vakantie wil? Dat is zonde en onhandig. Zonde omdat je hierdoor bestellingen en dus omzet misloopt, onhandig omdat klanten verwachten dat je altijd klaar bent om bestellingen te verzenden. Door het uitbesteden van de logistiek heb je dit geregeld.

Extra opties

Het laatste grote voordeel is dat je vaak kunt profiteren van extra opties. Zo kan je zoals we al even zeiden ook de retourzendingen laten afhandelen door je partner. Je kan inzicht krijgen in de cijfers, en hier direct analyses over ontvangen. Zo heb je meer inzicht in allerlei processen. En je kan pakketten vaak veel sneller bij klanten hebben, ook wanneer er buiten kantoortijden besteld wordt.

https://surlogic.nl/