Intaro.nl
Image default
Bedrijven

Meubeltrends van 2022

Ben jij van plan om je woonkamer opnieuw in te richten of ben je benieuwd naar welke meubels momenteel helemaal hip zijn. Dan moet je zeker de onderstaande meubeltrends goed in de gaten blijven houden. Het jaar 2022 laat al veel nieuwe en unieke manieren zien om jouw huis helemaal top in te richten.

Duurzaamheid

Net zoals de voorgaande jaren is de duurzaamheid van het maken van meubels weer even belangrijk. Consumenten kiezen liever niet meer voor het goedkoopste hout wanneer ze bij de Ikea zijn. Ze kiezen juist voor de iets duurdere meubels die van hogere kwaliteit zijn. Zo zie je ook dat de Ikea zelf veel meer duurzamere meubels aan is gaan bieden de laatste jaren. Ikea stond vijf jaar geleden juist nog bekend voor de goedkope meubels gemaakt van hout uit Scandinavië. Nu probeert de Ikea dit te combineren met een aanbod van zowel duurzame als goedkope meubels.

Steigerhout

Meegaande op duurzaamheid, fabrikanten zien dat er steeds meer vraag is naar een steigerhout loungeset. Een steigerhout loungeset is gemaakt van duurzamer hout en gaat langer mee. Steigerhouten meubels zijn de laatste jaren sowieso erg populair geworden onder consumenten.

Pastel

De laatste jaren zijn pastel kleuren erg populair geworden om te verwerken in woonkamers en slaapkamers. Vooral onder vrouwen is het populair om pastelblauw of pastelgeel te kiezen wanneer zij meubels kopen. De kleuren zijn makkelijk te matchen met andere meubels en zijn niet te fel. Wanneer je felle kleuren van verschillende meubels gebruikt kan dit al gauw vloeken, door de zachtheid van pastelkleuren zijn deze makkelijker te combineren met andere meubels. 

Natuur

Natuurtinten zijn ook erg populair geworden de afgelopen jaren. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de nood voor rust die veel mensen ervaren na de zware periode waar de wereld de afgelopen twee jaar in zat.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-loungeset/