Intaro.nl
Image default
Eten en drinken

Smaakvol genieten van je barbecue met rookhout!

Barbecueën is een zeer gezellige bezigheid. De rook en de smaken van het vlees dat je roostert, maken er iedere keer weer een feestje van. Door rookhout te gebruiken kun je nog meer genieten van de smaak en rook die je barbecue bijna tot leven brengt. Hieronder vind je wat tips om rookhout goed te verwerken in het proces!

Welke soorten rookhout zijn er allemaal?

  • Het meest bekende rookhout is hickory. Dit hout geeft een krachtige rooksmaak aan je barbecuegerechten.
  • Wil je wat minder sterke rooksmaak? Dan kan je ook denken aan fruithout zoals appel of peren.
  • Als je het wat zoeter wilt, dan is esdoorn rookhout een goede keuze.
  • Voor iedereen die houdt van een zoute smaak is er rookhout van gerookte zalm beschikbaar.
  • Tot slot zijn er ook nog rookhout soorten verkrijgbaar die een kruidige smaak geven aan je barbecuegerechten.

Hoe gebruik je rookhout?

Er zijn verschillende manieren om rookhout aan te gaan bieden. Je kunt rookhout in een rookoven zetten en zo voorzien van rooksmaak, maar je kunt het ook verwerken in barbecue smaakmakers of op de barbecue toevoegen tijdens het roosteren.

Het rookoven is misschien wel de meest traditionele manier om rookhout aan te bieden. Dit kun je doen door op de juiste temperatuur rookovens toe te stellen en rookhout snippers in gaatjes van het draairooster te doen.

De barbecue smaakmakers kun je bijvoorbeeld in een rooktopf stoppen met rookhout. Je pompt zo de rooksmaak door het vlees wat op die manier nog lekkerder wordt en er al snel rooksmaak perst.

De rookhout kun je ook gewoon tussen het vlees op de barbecue plaatsen om zo rook smaken aan te brengen in ieder mogelijk stukje vlees of vis dat je roostert. Zo weet je zeker dat je rooksmaak overal even lekker is.

Ben jij al gewend om rookhout te gebruiken bij het barbecueën en ben je op zoek naar verschillende smaken? Mister Chunk heeft het allemaal!