Intaro.nl
Image default
Aanbiedingen

Verzenden naar het buitenland? Hier moet u op letten

Wanneer u pakketten wilt versturen naar het buitenland moet u op een aantal dingen letten. Zo werken andere landen met andere verzendtarieven, zijn er vaak invoerrechten en kan het voorkomen dat u een douaneformulier moet invullen. De belangrijkste zaken waar u op moet letten bespreken we in deze blog!

 

Specificaties

Bekijk de verzendspecificaties goed. Deze zijn vaak terug te vinden op de website van de bezorgdienst. Er is namelijk een verschil in specificaties tussen verzendingen binnen de EU en een zending wereldwijd. Kijk vooral goed naar het gewicht en het maximumformaat, hier zit het vaakst verschil in. 

 

Verboden producten

Niet alle producten die in Nederland verkocht mogen worden, mogen verkocht worden in het buitenland. Nieuw-Zeeland en Australië zijn bijvoorbeeld heel streng met producten uit het buitenland. Bekijk daarom voordat u uw producten gaat verzenden goed naar de lijst met verboden producten. Hier kunt u duidelijk zien wat wel en niet verstuurd mag worden. 

 

Invoerrechten

Heeft u weleens iets besteld uit landen als China? Hoogstwaarschijnlijk heeft u toen invoerrechten moeten betalen. Wanneer u uw pakket vanuit Nederland naar een land buiten de EU verstuurd, is de kans aanwezig dat de ontvanger ook invoerrechten moet betalen. Hoe duur deze invoerrechten zijn, wordt bepaald op basis van het soort product. De waarde van het product moet daarom duidelijk beschreven zijn. Stuur daarom altijd een duidelijke en juiste factuur mee. 

 

Vul een douaneformulier in

Binnen de EU geldt vrij verkeer van goederen. Hiervoor hoeft u dus geen douaneformulier in te vullen. Wanneer u buiten de EU wilt versturen moet dit wel. Wanneer u het douaneformulier niet of niet volledig invult is de kans aanwezig dat u uw pakket retour gestuurd wordt en in het ergste geval wordt uw pakket vernietigd. Op dit formulier geeft u zo specifiek mogelijk aan wat er in het pakket zit. Daarnaast geeft u het totaalgewicht van het pakket aan. Tegenwoordig kan dit douaneformulier automatisch worden ingevuld wanneer u online frankeert. Wanneer u naar een postpunt gaat, kunt u het formulier nog handmatig invullen. Het douaneformulier moet dan op het pakket geplakt worden. Dit kunt u het gemakkelijkst doen door middel van een paklijst envelop. Bij Blok Packaging kunt u zowel papieren als plastic paklijst enveloppen kopen. Deze hebben een zelfklevende achterkant, waardoor u zeker weet dat uw pakket volledig mét douaneformulier aankomt bij de bestemming. 

 

https://blokpackaging.com/