Intaro.nl
Image default
Dienstverlening

Wat moet ik doen bij een storing in de CV ketel?

Een cv ketel zorgt voor warm water binnen de centrale verwarming. Het komt wel eens voor dat er een storing in de cv ketel ontstaat. In dit artikel wordt beschreven wat je in zo’n geval moet doen om te voorkomen dat het probleem nog groter wordt en ook andere cv-ketels in de buurt beïnvloed kan raken.

Wat doet een cv ketel precies?

De cv ketel zorgt ervoor dat er warm water ontstaat. Dit is nodig om de centrale verwarming te laten werken. De centrale verwarming bestaat uit verschillende radiatoren en/of vloerverwarming in huis. Door middel van cv leidingen wordt het warme water aangevoerd naar de verschillende delen van je huis.

Moet ik stoppen met stoken tijdens een storing?

Als er sprake is van cv ketel storing, dan kun je beter uitkijken met het aansteken van de cv ketel. Wacht liever totdat er een cv monteur is geweest en het probleem opgelost is, voordat je weer gaat stoken.

De cv-ketel kan door jouw warm waterproductie namelijk andere cv-ketels in de buurt beïnvloeden. Hierdoor kan het probleem verergeren en duurder worden om het op te lossen.

Is er een storing aan mijn cv ketel?

Als je twijfelt of er een storing is aan je cv ketel, dan kun je contact opnemen met een cv monteur. Deze kan dan langskomen om het probleem te bekijken en oplossen. Heb je geen cv monteur in de buurt? Neem dan direct contact op met YDR Installatietechniek. Zij kunnen je helpen bij alle problemen die met een cv ketel te maken hebben.

Wanneer moet een cv ketel vervangen worden?

Een cv ketel heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar. Na deze periode is het verstandig om de cv ketel te vervangen door een nieuwe en energiezuinige cv ketel. YDR Installatietechniek kan je hierbij helpen. Het is belangrijk dat je weet hoevaak je de verwarming aan zet om een goede keuze in cv ketel te maken.