Intaro.nl
Image default
Beauty en verzorging

Philips of Oral-B; lees hier de verschillen

Dat goed poetsen belangrijk is, weten we allemaal. Dat elektrisch poetsen een aantal voordelen biedt ten opzichte van poetsen met een hand tandenborstel, dat is ook bekend. Het is dus altijd een verstandige keus om te gaan voor een elektrische tandenborstel. Bij Tandenborstelsexpert.nl vindt u ze van de merken Oral-B en Philips. Maar voor welk merk moet u nu gaan? Om deze keuze makkelijker te maken, besteden we in dit blog aandacht aan de verschillen tussen deze merken. Beide zeer degelijk, maar toch net even anders.

Het uiterlijk van de tandenborstel

Wat direct opvalt, wanneer we de beide merken met elkaar vergelijken, is de vorm van het borsteltje. Daar deze bij Oral-B altijd rond is, wat het makkelijker maakt om lastige plekken in uw mond te bereiken, is hij bij tandenborstels van Philips Sonicare langwerpig, waardoor u eenvoudiger de overstap maakt van het poetsen met de handtandenborstel naar elektrisch poetsen. Zeker wanneer u handmatig en elektrisch combineert, kan dit een goede optie zijn.

De poetsbeweging

Bovengenoemd verschil in vorm geeft het verschil in de poetsbeweging aan: Roterend middels de ronde borstelkop, of sonisch middels de langwerpige borstelkop. Begrijpelijk als dit u onvoldoende zegt, want wat is nu het voordeel van het een ten opzichte van het ander en wat is beter voor uw gebit? Door de roterende en vaak trillende beweging die de ronde borstel maakt, wordt het tandplak goed verwijderd van uw tanden en tegelijkertijd weggeveegd. Het is eenvoudig om een tand of kies per stuk te reinigen en als het ware te omsluiten met de borstel. Bij een sonische borstel trilt de kop ook, maar door het lange oppervlak van de borstel reinigt u sneller meerdere tanden tegelijk. Bovendien maakt deze borstel meer dan duizend bewegingen in een poetsbeurt. Iets dat u met een handtandenborstel niet haalt. Zeer effectief dus in het verwijderen van tandplak.

Hoe te gebruiken

Voor welke borstel je ook kiest, het is altijd belangrijk om te zorgen dat je de overgang van tand of kies naar tandvlees ook goed meeneemt. Het beste plaatst u de borstel dus in een hoek van ongeveer 45 graden. Bij een tandenborstel van Oral-B poets je elke tand en kies individueel. Je gaat van element naar element, maar meer hoef je dan ook niet te doen. De borstel doet het werk voor je. Bij een elektrische tandenborstel van Philps is het juist wel de bedoeling dat je een poetsbeweging maakt. Eigenlijk zoals ook met een handtandenborstel dus.

Concluderend kunnen we het volgende zeggen

Beide merken zijn zeer effectief in het verwijderen van tandplak en het gebruikersgemak is groot. Het komt grotendeels neer op een persoonlijke voorkeur en de eventuele extra opties die u wenst, zoals een timer- en poetsdrukfunctie, welke tandenborstel u als beste ervaart. Door het ruime aanbod in tandenborstels van verschillende series vindt u bij Tandenborstelsexpert.nl altijd een elektrische tandenborstel die goed bij uw voorkeuren past. Dit zowel voor volwassenen als voor kinderen. Bent u dus op zoek naar de perfecte tandenborstel, neem dan zeker een kijkje op de website.

https://www.tandenborstelexpert.nl/