Intaro.nl
Image default
Woningen

Investeren in vastgoed: wat moet je weten?

Als je van plan bent om je geld ergens in te investeren, dan zal vastgoed ongetwijfeld al eens de revue gepasseerd zijn. Maar zoals elke investering is investeren in vastgoed niet zonder risico. Het is daarom verstandig om je eerst goed in te leze alvorens ergens aan te beginnen. In dit artikel leggen we een aantal zaken uit die je moet weten voordat je begint. 

 

Vermogen 

 

Het zal je door de huidige huizenprijzen niet verbazen dat vastgoed een prijzige investering is. Voor het investeren in vastgoed heb je dan ook relatief veel eigen geld nodig. Dat zit hem in het feit dat je als particulier een hypotheek van honderd procent kan afsluiten, maar als belegger is dit niet mogelijk. Als vastgoedbelegger kun je namelijk ‘maar’ tot 80% van de waarde in verhuurde staat financieren. Heb je niet genoeg eigen vermogen? Dan is het ook nog mogelijk om geld binnen je eigen netwerk te verkrijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan familie. De voorwaarde is hiervoor wel dat het geld als een gift wordt gezien. 

 

Beheer 

 

Veel investeerders zien in vastgoed een ideale manier om passief inkomen te vergaren. Hoewel dit in sommige gevallen wel zo kan worden gezien, vergissen een hoop mensen zich hierin. Vastgoed vergt namelijk onderhoud. Zowel financieel als technisch. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk dat bij moet worden gehouden of reparaties van apparatuur of verwarming. Ook moet de huur geïnd worden en moet de communicatie met huurders soepel verlopen. Wanneer je een groter portefeuille hebt, kan dit zo maar gelijk staan aan een fulltimebaan. Is dit niet wat je zoekt in een investering? Dan kan je altijd nog overwegen om het property management uit te besteden. Zeker als je niet in de buurt woont is dit raadzaam. Heb je bijvoorbeeld panden in Rotterdam, maar woon je zelf in Groningen? Zoek dan naar vastgoedbeheer in Rotterdam of vastgoedbeheer met landelijke dekking. Zo weet je zeker dat jouw huurders tevreden blijven en jouw pand zijn waarde behoudt doordat het onderhoud goed en regelmatig wordt bijgehouden. 

 

Al met al is het goed om te beginnen met een goed plan. Ga bijvoorbeeld eens op gesprek bij een vastgoedbeheerder om je goed te laten informeren over de mogelijkheden. 

https://365beheer.nl/property-management/