Intaro.nl
Image default
Kinderen

Papa’s to-do lijst: Klaarmaken voor de baby

Je partner krijgt nu misschien de meeste aandacht, maar als de nieuwe baby er is, zullen jullie allebei je handen vol hebben. Gebruik deze lijstjes om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent.

 

Vraag ook aan je arts of de arts van je partner, wat je nog meer kunt doen om een gezonde zwangerschap te bevorderen. Als je bijvoorbeeld rookt, moet je alles doen wat in je macht ligt om te stoppen. Chemische stoffen in passief roken kunnen uw baby schaden, zowel voor als na de geboorte.

 

De geboorte

Het kan intimiderend zijn om aan de bevalling van je baby te denken. Maar er is veel dat je kunt doen om het soepeler te laten verlopen.

 

Leer de basis tijdens een cursus over bevallen.

Praat met je partner over pijnbestrijding tijdens de bevalling.

Leer masseren om je partner te helpen tijdens de bevalling.

Doe een rondleiding in de instelling waar de bevalling is gepland.

Stippel de beste route uit naar de kliniek.

Programmeer belangrijke nummers in uw telefoon.

Als u andere kinderen heeft, regel dan opvang tijdens de bevalling.

Maak een lijst van familie en vrienden die u op de hoogte moet brengen als de baby geboren is.

Waarschijnlijk zal uw partner willen dat jullie bij hen zijn voor steun. Dan moeten jullie samen beslissen hoe actief jullie zullen zijn. Houd rekening met jullie beider persoonlijkheden, jullie relatie tot elkaar en jullie verwachtingen van de bevalling als koppel. In het ideale geval krijgen zij de steun die ze nodig hebben en help jij mee op een voor jou comfortabel niveau.

 

Hier zijn wat rollen voor vaders tegenwoordig. Elk van hen is OK, zolang het werkt voor jullie beiden.

 

Wees een coach

Dit is de meest praktische rol. Je helpt je partner ontspannen en persen, moedigt hem of haar aan en bent zijn of haar advocaat bij het ziekenhuispersoneel. In sommige gevallen mag je de baby eruit tillen en op de buik leggen.

 

Tijdens de bevallingslessen leer je over elke fase van de bevalling, hoe je partner zich daarbij kan voelen en hoe je hem of haar kunt begeleiden met ademhaling en ontspanningsoefeningen. Hoe betrokken je ook besluit te zijn, bevallingslessen kunnen je helpen te weten wat je kunt verwachten en je gedachten over de bevalling te verlichten.

 

Deel de leiding

De bevalling kan lang en zwaar zijn, voor jullie allebei. Misschien wil je een vriend of familielid hebben om je te helpen. Deze persoon kan je helpen met de begeleiding en bij je partner blijven als je moet eten of pauzeren. Een extra persoon kan jullie beiden emotionele en fysieke steun bieden.

Om het werk wat lichter te maken kun je ook een baby loopwagen kopen.

 

https://www.freubelshoponline.nl/c-6078943/loopwagen-baby/