Intaro.nl
Image default
Kinderen

Bijt je kind nagels? Wij hebben een aantal oplossingen!

Er zijn een hoop kinderen maar ook volwassenen die nagels bijten. Dit is natuurlijk niet bepaald fraai en het liefst leer je het dan ook zo snel mogelijk af. Voor sommige kinderen is het slechts een periode maar voor andere kinderen kan het voortzetten en gaan zij hier hun hele leven mee door. Als ouder is het in ieder geval goed om hier op te letten. Natuurlijk hoef je niet heel streng te zijn, maar je kan in ieder geval proberen om je kind hier vanaf te houden. Wij willen je hier graag bij helpen en hebben daarom een aantal oplossingen op een rijtje gezet. 

Gebruik een vieze nagellak

De meeste mensen zullen het wel kennen die vroeger eens nagels hebben gebeten. Je ouders smeerde dan een laagje over je nagels heen. Je zag er verder niks aan maar op het moment dat je probeerde nagels te bijten merkte je snel genoeg dat je dit beter niet kunt doen. Deze anti nagelbijtlak is ontzettend handig en zal je kind helpen herinneren om geen nagels te bijten. 

Een bijtketting om nagelbijten tegen te gaan

Een andere goede manier, vooral voor kleine kinderen is een bijtketting. Deze ketting is speciaal gemaakt om erop te bijten. Voor veel kinderen maakt het niet uit waar zij op bijten. Ze doen het vooral op het moment dat zij zich vervelen of zich niet kunnen concentreren. Een bijtketting kan dan ook een perfect alternatief zijn en ervoor zorgen dat zij niet meer, of in ieder geval minder op hun nagels te bijten.

Daarnaast kan het natuurlijk ook handig zijn om af en toe je kind belonen op het moment dat hij of zij bijvoorbeeld een dag of week geen nagels heeft gebeten. Hierdoor kunnen zij het langzaam afleren. De kans is groot dat zij het na een tijdje helemaal niet meer doen.