Intaro.nl
Image default
Mobiliteit

De beste tips voor oude mensen: hoe blijf je actief en betrokken in je latere jaren?

De beste tips voor oude mensen. Hoe u op latere leeftijd actief en betrokken kunt blijven Actief leven en gezond eten zijn essentieel voor een actieve 

 

Kom in beweging

Volgens een studie uit 2015, gepubliceerd in BMJ, kan fysieke activiteit het sterftecijfer onder 60-plussers met 5,3 procent verlagen. Met andere woorden, als je nu fit bent. Dan heb je meer kans om langer te leven. De studie suggereert ook dat er geen niveau van fysieke activiteit te laag is om het risico te verminderen. Dus als je maar 10 minuten per dag kunt besteden aan lichaamsbeweging (het aanbevolen minimum).

Dan is dat nog steeds beter dan helemaal niets doen. Dit betekent niet dat je een excuus hebt om nu niet van de bank af te komen. Je hebt tijd! Laat een gebrek aan motivatie je er niet van weerhouden om met verve te leven; het is nooit te laat of te vroeg of te koud buiten of te warm buiten!

 

2) Blijf creatief

Blijf intellectueel gestimuleerd. Probeer nieuwe dingen, leer een nieuwe taal, volg een les over iets dat je altijd al hebt willen proberen. Daag jezelf mentaal uit. Het ergste dat kan gebeuren is dat je je realiseert dat je niet zo slim bent als je dacht dat je was of het helemaal opgeeft.

Wat niet echt een optie is als het gaat om onze cognitieve functie! Zorg er alleen voor dat je het niet overdrijft! Onderzoekers hebben ontdekt dat wanneer iemand te veel wordt uitgedaagd.

Ze de neiging hebben gefrustreerd te raken met zichzelf, of zelfs depressief. Zorg er dus voor dat u niet overboord gaat.

Daag jezelf uit, maar heb plezier terwijl je dit doet. (En wees misschien niet te streng voor jezelf als je erachter komt dat Spaans gewoon niet jouw ding is.)

 

3) Blijf positief

Scooters zijn een geweldige optie als je niet wilt dat je mobiliteit verliest naarmate je ouder wordt. Ze maken het gemakkelijk om je vrijheid te behouden zonder afhankelijk te zijn van andere mensen.

Natuurlijk zijn scooters niet echt gebouwd voor snelheid of afstand, dus ze zijn eerder een praktische keuze dan een leuke. Er zijn drie soorten scooters: kick-scooters, die pedalen hebben die met elke voetbeweging heen en weer bewegen; ride-on-modellen. Die voorwielen hebben die worden aangedreven door voetpedalen; en zelf balancerende modellen met gyroscopen waarmee u rechtop kunt staan.

 

4) Scooterzaak

je mobiliteit is misschien niet meer wat het was. Maar dat betekent niet dat je het contact met je gemeenschap moet verliezen of het plezier moet opgeven. Sterker nog, als je wat inspiratie wilt (en misschien een paar nieuwe coole accessoires).

Ga dan naar scooterzaak! Hier zijn drie van hun beste tips om actief en betrokken te blijven naarmate je ouder wordt. Voel je vrij om ze te delen met eventuele oudere dierbaren in je leven!

 

scooterzaak

5) Krijg sociale media

De meesten van ons gebaseerd meer tijd aan het gebruik van sociale media dan aan het sporten. Als je geen personal trainer hebt, laat je dan door anders oefenen! Gebruik sociale media, zoals Twitter, Facebook of Instagram om in contact te komen met andere fitnessfanaten en nieuwe oefeningen te vinden om uit te proberen.

Stel een doel vereist dat je drie keer per week traint. Zorg ervoor dat het iets bereikt is (je weet wat ze zeggen over het stellen van hoge doelen!) maar haalbaar!

Zorg er dan voor dat je successen deelt door voor-en-na foto’s te plaatsen of zelfs gewoon te delen wat voor soort training je die dag hebt gedaan.

Je kunt merken dat je zo trots op jezelf bent als je incheckt bij andere mensen die zich in uitvoeringen.

6) Bel je kleinkinderen

Chatten met kleinkinderen heeft iets speciaals. Als je met ze praat, word je herinnerd aan je eigen jeugd en kun je je voorstellen hoe het zal zijn als ze hun eigen kleinkinderen hebben.

Op elke leeftijd dwingt praten aan de telefoon je uit je comfortzone, wat belangrijk is als je mentaal actief blijft.

Begin met een eenvoudig telefoontje. Als dat eenmaal prettig voelt, probeer dan een activiteit toe te voegen (zoals meezingen) of plannen te maken voor een toekomstige date (zoals uit eten gaan).

En als bellen niet mogelijk is? Dat is goed! Krijg gedetailleerder met een e-mail- of videochatsessie. Maar hoe ver je geografisch ook van elkaar verwijderd bent, verbonden blijven kan die hersenverbindingen op elke leeftijd sterk houden.

 

7) Stop niet met leren

De wereld om je heen verandert sneller dan ooit tevoren, wat betekent dat als je competitief wilt blijven als werknemer, ondernemer of zelfs als consument. Je regelmatig nieuwe vaardigheden moet leren. En hoewel het waar is dat niet iedereen een verscheidenheid aan onderwerpen vloeiend hoeft te beheersen. Zou het voldoende motiverend moeten zijn om gewoon bij te blijven met wat er op het werk gebeurt.

Je zou kunnen denken dat het na meer dan 25 jaar ervaring in de een of andere baan niet uitmaakt hoe vaak je je vaardigheden uitbreidt of gerelateerde onderwerpen bijspijkert. Je zou nu tenslotte goed thuis moeten zijn. Maar wees niet zo zeker.