Intaro.nl
Image default
Aanbiedingen

Welke dakbedekking is geschikt voor mijn huis?

Deze vraag komt in de wereld van dakbedekking vaak voorbij. Men vraagt zich vaak af welke dakbedekking nou goed op het huis past. Deze vraag komt meestal bovendrijven wanneer het dak weer toe is aan vervanging. Er zijn een aantal keuzes wanneer het gaat om nieuwe dakbedekking. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een rieten dak, of je houdt het eerst maar eens standaard op dakpannen. Er zijn ook nog andere opties, in deze blog lees je alles over welke mogelijkheden er zijn voor dakbedekking! Ben jij benieuwd naar het ideale dak voor jouw huis? Lees dan gauw verder!

Deze keuzes heb je

We duiken voor de goede orde even wat dieper in op de verschillende keuzes die je hebt. Zoals reeds hierboven beschreven kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rieten dak. Het voordeel van een rieten dak is dat het er heel mooi uitziet. Het brengt een beetje status met zich mee en het ziet er mooi uit! Vooral wanneer je een wit huis hebt staat een rieten dak erg mooi! Maar een rieten dak heeft ook nadelen. Het is erg onderhoudsgevoelig en gaat zo in vlammen op wanneer het in aanraking komt met vlammen uit een vuur. Daarbovenop is het ook behoorlijk prijzig. Maar het is wel een prachtig dak. Als jij nu al denkt dat een rieten dak niks voor jou is zou je kunnen kijken naar nieuwe dakpannen. Deze zijn minder onderhoudsgevoelig en daardoor ook lager in onderhoudskosten. De aanschafprijs is ook te overzien. Dakpannen zijn tijdens stormen wel onhandig, dan zul je toch, ondanks dat het niet heel veel onderhoud vereist, een paar dakpannen moeten vervangen.

Een dak van EPDM

Hier nog wat extra informatie: EPDM staat eigenlijk gewoon voor de eerste letters van de stoffen waarvan het gemaakt is: Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Het kan zeer goed als dakbedekking gebruikt worden aangezien het volledig waterdicht en kwalitatief ontzettend sterk is. Zeker tegen de aangeboden prijs. Ben jij benieuwd of een EPDM dak wat voor jou is? Kijk dan eens op de site van EPDM Tigt.

https://www.epdm-tigt.nl/