Intaro.nl
Image default
Industrie

Een ingenieur in verschillende branches

Een ingenieur heb je in veel verschillende branches. Allereerst wil ik graag uitleggen wat een ingenieur precies is. Een ingenieur is een technisch deskundige die tekeningen maakt, berekeningen maakt en technische adviezen geeft. Ingenieurs zijn in veel verschillende branches nodig, zoals bijvoorbeeld de bouw, de industrie, de civiele techniek, maar ook in de bedrijfskunde of in de wetenschap. Ingenieurs zijn heel goed opgeleiden mensen die een hele grote betekenis hebben in de maatschappij. Zonder ingenieurs, zouden we niet ver gekomen zijn! 

Ingenieurs in de civiele techniek

Ingenieurs in de Civiele techniek houden zich bezig met alles wat onder en aan de grond vast zit. Ze maken tekeningen, berekeningen en geven adviezen rondom het hele project. De ene ingenieur houd zich alleen bezig met het ontwerpen van bruggen, wegen en water kades. De ander houd zich weer bezig met de constructies van leidingen of gebouwen. In de civiele techniek richt je je eigenlijk op het verbeteren van de mobiliteit en bereikbaarheid van de mens en maatschappij. 

Maters en De Koning

Maters en de Koning is een ingenieursbureau in Roosendaal en hebben ook nog een vestiging in Rotterdam. Dit bedrijf richt zich vooral op projecten als het vervangen of vernieuwen van water kades in oude stadskernen, constructies van gebouwen of bedrijven, stalen constructies van koel en vries hallen, ontwerpen van bruggen en constructies van muziek podiums. 

Maters en de Koning heeft al veel ervaring in de civiele techniek en hebben al veel mooie projecten achter de rug. Op de website kun je alle projecten vinden en zien welke rol zij in het project hebben gehad. De opdrachten kwamen meestal van gemeente van de dorpen of steden of komen van de bouw of andere ondernemers in de industrie. 

Neem gerust een kijkje op de website om alle projecten te kunnen bekijken!