Intaro.nl
Image default
Onderwijs

Dit zijn tips voor het coachen in het onderwijs

Met coaching onderwijs is het altijd belangrijk dat je alleen iemand coacht wanneer iemand hiervoor open staat. Wanneer je gaat coachen bij volwassen is dit altijd een belangrijke eerste stap, beide partijen moeten gewillig zijn om dit gesprek of contact aan te gaan. Het onderwijs betrekt uiteraard ook voor een groot gedeelte jonge kinderen, hierbij wordt coachen op een hele andere manier uitgevoerd. Want wanneer je als leraar in het contact met je klas bent en met de kinderen als individu dan ben je eigenlijk heel vaak de kinderen aan het coachen vooral op een vriendelijke en stimulerende manier. Wanneer je graag meer wilt leren over het coachen van kinderen op een goede manier dan zijn hier cursussen voor. Dit kan je zowel online als fysiek volgen.  

 

Bijpassende cursussen 

In het onderwijs kan je op verschillende manieren, door middel van verschillende toepasbare technieken coachen. Het is belangrijk dat er wordt toegepast wat er toepasselijk is op de doelgroep en op welk vlak er gecoacht wilt worden. Het is zeer toegankelijk en altijd mogelijk om nieuwe manieren van contactmogelijkheden en coachen te leren. Als eerste verdiep je je eigen kundes hiermee, waarmee je in het contact met de ander dit kan toepassen. Dus wanneer je het leuk vind om nieuwe dingen te leren dan kan dit door middel van bijvoorbeeld bijpassende cursussen. De cursussen die hierbij passend zijn worden aangeboden via september, op de manier kan je jezelf ontwikkelen in een cursus op een manier dat bij jou past. Want er zijn diverse cursussen die gericht zijn op een specifiek vakgebied, dus hierin kan je goed kijken naar wat het beste op dit moment bij je past.  

 

Vriendelijk feedback geven 

Een van de technieken van coachen die kan worden toegepast in het onderwijs is didactisch Coachen. Dit is een techniek waarbij iemand op een stimulerende manier de student of studenten uitnodigt om meer gemotiveerd te worden. Dit kan je dan bijvoorbeeld terug zien in positieve resultaten in het gedrag rondom de kijk op dingen en daardoor ook positieve veranderingen op het leergedrag. Met didactisch coachen wordt er ook door middel van feedback geven, het denken van de student geprikkelt waardoor deze persoon dit zelf kan toepassen en dus inzien. Hoe je dit op een professionele manier kan doen, dat leer je onder andere in de cursus over didactisch coachen. Dus er is ook een cursus die erop ingericht is om deze vorm van coachen te leren. Naast cursussen zijn er ook trainingen die je kunt volgen, met diverse thema’s. 

 

 

https://septemberonderwijs.nl/training-coachen-in-het-onderwijs/