Intaro.nl
Image default
Vakantie

De 5 belangrijkste redenen om de Amalfikust te bezoeken

Als je je op een reis naar Italië voorbereidt, zal de kust van Amalfi waarschijnlijk al snel ter sprake komen. Maar wat maakt dit deel van de Italiaanse kustlijn zo speciaal? Je kunt gemakkelijk een paar dagen rondwandelen aan de Amalfikust om te genieten van de prachtige uitzichten en dorpjes. Laten we eens wat meer te weten komen over deze bekende Italiaanse kustlijn.

5 redenen waarom je naar de Amalfikust moet gaan

De Amalfikust staat bekend om zijn kronkelende kustlijn langs de Tyrreense Zee. Het heeft een lengte van 40 kilometer en adembenemende kliffen met een spectaculair uitzicht op de azuurblauwe zee. Hieronder vind je een aantal van de beste locaties en dingen om er te doen.

Verken de prachtige stad Sorrento

Sorrento heeft twee prachtige havens met vissers- en zeilboten, evenals verschillende openbare parken. Aan de Amalfikust is Sorrento een echte klassieker en een bezoek aan deze regio zou onvolledig zijn zonder hier een stop te maken.

Fiordo di Furore

Ontdek zeker de Fiordo di Furore, de enige fjord van Italië, waar je even kunt uitrusten van de frustrerende drukte. Dit strand is meestal rustig en adembenemend! Hoewel het niet de gemakkelijkste locatie is om te bereiken, is het zeker de moeite waard. De enige manier om er te komen is met de auto en parkeren is alleen mogelijk langs de hoofdweg. De Fiordo di Furore is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar, en is gratis te bezoeken.

De Amalfikust nodigt uit tot wandelen

Veel mensen kiezen voor een rit langs de Amalfikust en dat is een perfect manier om de kust te verkennen. Maar als je wat meer tijd hebt, parkeer dan je auto, trek je wandelschoenen aan en begeef je op de oude paden. Er is maar één weg die alle dorpen aan de Amalfikust met elkaar verbindt. Maar voordat deze weg bestond, moesten de mensen over de onverharde wegen door de heuvels wandelen om het volgende dorp te bereiken. Muilezels werden vaak gebruikt om verschillende producten te vervoeren.

Ontspan op de stranden van Maiori

Maiori is de beste plaats om te bezoeken in Amalfi als je wil ontspannen op een prachtig strand en de batterijen even wil opladen! Aan beide kanten van het strand, dat in twee delen is verdeeld, ontmoeten prachtige zandstranden het heldere mediterrane water. Voor degenen die hier de dag willen doorbrengen zijn er veel faciliteiten en de belangrijkste straat, de Corso Reginna, is voorzien van talloze winkels, kraampjes en cafés waar je je voorraad kan inslaan voor een dag vol plezier.

Ravello

Ravello is een andere bestemming aan de Amalfikust die al lang een favoriet is van de rijken en beroemden. Dit is gemakkelijk te begrijpen als je er eenmaal bent.

Ravello zal snel bovenaan je lijst van favoriete plaatsen om te bezoeken in Italië komen te staan, dankzij de spectaculaire plekjes zoals Infinity, de fascinerende tuinen van Villa Cimbrone en de prachtige omgeving op Piazza del Vescovado.

Als je niet beschikt over een auto om te reizen langst de Amalfikust kan je best een auto huren bij een autoverhuurdienst. Want het hebben van een huurauto zorgt voor aangename verplaatsingen tussen de steden aan de kust en je kan zelf beslissen waar je even stopt om die prachtige foto te nemen. Lees hier meer over autoverhuur op de luchthaven: https://www.autoitaly.nl/nl-luchthaven-salerno-costa-damalfi/. Als je een auto huurt, vergeet dan niet om de prijzen en diensten van de autoverhuurbedrijven te vergelijken. Zo kan je de beste huurauto en autoverhuurdienst uitkiezen voor jouw reis langs de Amalfikust.

Conclussie:

Wij hebben hierboven enkele van de beste plaatsen vermeld die je aan de Amalfikust zou moeten bezoeken. Deze plaatsen zullen ervoor zorgen dat je reis langs de Amalfikust een onvergetelijke ervaring wordt.

https://www.autoitaly.nl