Intaro.nl
Image default
Aanbiedingen

Cote de boeuf bij jou op de tafel

Een klassieker en niet voor niets: cote de boeuf. Cote de boeuf is een heerlijk stuk rundvlees wat gemakkelijk te bereiden is en altijd goed smaakt. Kijk hier eens als je cote de boeuf wilt bestellen: cote de boeuf bestellen.

Wat is cote de boeuf?

Cote de boeuf is het onderdeel van het rund wat van de ribben afkomstig is. Een rund heeft twaalf ribben en de cote de boeuf is afkomstig van de eerste zes ribben. Het is een heerlijk mals stuk vlees wat ook nog eens heel erg smaakvol is. Het is een goed stuk vlees om met elkaar te delen, omdat het behoorlijk groot is.

Hoe kun je het bereiden?

Je kunt cote de boeuf op verschillende manieren bereiden. Zo kun je het in de oven bereiden, maar op de barbecue is het ook erg lekker. Het kan een goed idee zijn om de cote de boeuf eerst even in de pan op te bakken. Dan is hij straks extra lekker als hij in de oven of op de barbecue is geweest.

Toevoegingen

De cote de boeuf is een heel erg smaakvol stuk vlees wat eigenlijk niet heel veel nodig heeft. Als je het lekker vindt kun je wel een aantal kruiden toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Wanneer je de kruiden toevoegt, kun je ervoor kiezen om het vlees een beetje in te snijden zodat de kruiden goed worden opgenomen door het vlees. Wees wel voorzichtig met het insnijden van het vlees, zodat het nog steeds een indrukwekkend geheel blijft.

Barbecueën

Barbecueën is altijd een goed idee en dit kun je dus ook met een cote de boeuf doen. Heerlijk op een zomeravond de cote de boeuf grillen en serveren. De barbecue geeft net wat extra smaak aan het vlees.

Bijgerechten

Omdat de cote de boeuf waarschijnlijk de show gaat stelen van jouw diner, kun je wat bijgerechten maken die de smaak van de cote de boeuf ondersteunen. Je kunt ervoor kiezen om de cote de boeuf met rijst te serveren of met gebakken aardappeltjes. De jus van het vet van de cote de boeuf zijn ook heerlijk om over de aardappeltjes te doen.

Tot slot

Het bestellen van cote de boeuf is altijd een goed idee en zeker als je gasten over de vloer hebt. Van een kilo cote de boeuf kun je namelijk gemakkelijk met twee of drie eten. Het is een super stuk vlees om gezellig te delen.