Intaro.nl
Image default
Aanbiedingen

Het artikel dat u begeleid bij het kopen van een heggenschaar

Het is heerlijk weer om in de tuin te werken. En om erin te zitten, te relaxen en te barbecueën, als de tuin weer helemaal netjes en op orde is! Wat heb je daarvoor nodig? In ieder geval een goede heggenschaar om je heg bij te werken. Maar waar kan je nu op letten als je er een gaat kopen?

Wat past bij u en uw tuin?

Heb je een kleine tot middelgrote heg, dan is een elektrische heggenschaar met een snoer heel comfortabel in gebruik. Dit type heggenschaar is meestal niet te zwaar en eenvoudig te hanteren. Ook kost het onderhoud je niet veel tijd. Houd er rekening mee dat deze heggenschaar op stroom werkt en je dus een stroomvoorziening nodig hebt. 

Wil je een heggenschaar kopen en staat bij je keuze je bewegingsvrijheid voorop? Met een accuheggenschaar ben je niet gebonden aan een stroomvoorziening en kan je je vrij bewegen, zonder dat je last hebt van het snoer. Zolang je zorgt voor een opgeladen accu en eventueel een reserveaccu, kan je hiermee flink wat werk verrichten. Door de accu weegt het apparaat wel meer. Ben je een sportief type, dan zal dit geen probleem zijn!

Zware klus? Ga voor een heggenschaar op benzine

Is je tuin groot of ga je op professionele basis tuinwerkzaamheden verrichten? Een heggenschaar die op benzine werkt is bijzonder krachtig en geschikt voor zwaardere klussen. Je werkt hiermee zonder stroomvoorziening of snoer, dus je kunt overal werken en snel en efficiënt je klus afkrijgen. De motor moet je uiteraard onderhouden en smeren. Om zo veilig mogelijk te werken, dien je bovendien de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen die in de gebruiksaanwijzing worden vermeld. 

Het belangrijkste aan uw heggenschaar

Zoek je een nieuwe heggenschaar, dan is het handig om te letten op het volgende:

  • de lengte van het zaagblad, die bij een grote, hoge heg langer moet zijn voor de juiste reikwijdte

  • de maximale snijdikte, afhankelijk van hoe dik de takken van je heg zijn

  • de aanwezigheid van veiligheidsoplossingen, zoals een slipkoppeling, die ervoor zorgt dat het apparaat uitschakelt in het geval van vastslaan in het materiaal

 

 

 

https://www.gereedschap-expert.nl/