Intaro.nl
Image default
Aanbiedingen

Zo kies jij de juiste Exact ERP partner voor jouw organisatie

Je hebt gekozen om een ERP systeem te implementeren met de software Exact als basis. Maar hoe kies je nu de juiste Exact partner om de implementatie en onboarding te regelen?

Voordat je aan een ERP systeem laat implementeren moet je weten welke modules je nodig hebt. Er zijn geen vaste pakketten maar alles wordt volledig op maat gemaakt. Sommige partijen hebben naast de standaard modules nog eigen modules ontwikkeld waardoor de ERP software nog meer waarde krijgt. Het is goed om hier dus naar te kijken tijdens jouw zoektocht.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een ERP partner?

Wanneer je besloten hebt om een ERP systeem te laten implementeren start de zoektocht naar een geschikte partner. Een ERP leverancier is namelijk veel meer dan een leverancier, nadat de software geïnstalleerd is moet deze uiteraard ook onderhouden worden. Daarnaast kan het zijn dat er later nog nieuwe modules geïnstalleerd moeten worden. Je gaat met deze partij een langdurige samenwerking aan en hierbij is het belangrijk dat de gekozen partij de juiste is.  Een ERP leverancier is dus in feite een ERP partner.

Van de keuze van een ERP partner hangt dus veel af. Je zult merken dat wanneer je op zoek gaat naar een ERP leverancier je er zo een gevonden hebt. De moeilijkheid zit in het feit dat de leverancier ook kan fungeren als partner. Hiervoor moet hij de juiste kennis van de branche hebben en complexe processen die in jouw organisatie spelen begrijpen.

De gekozen ERP partner moet jouw branche kennen

Met een ERP systeem worden alle bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. Het is daarom belangrijk dat de gekozen ERP leverancier deze processen snapt en op de hoogte is van de ontwikkelingen in jouw branche. Wanneer de leverancier kennis heeft van de branche en jouw bedrijfsprocessen snapt, dan kan er software ontwikkeld worden die jouw organisatie echt verder helpt en ontzorgt.

De gekozen ERP partner moet de juiste kennis hebben

Dit klinkt waarschijnlijk erg cliché, maar kennis is één van de belangrijkste succesfactoren bij de implementatie van een ERP systeem. Wanneer de leverancier geen goede implementatiemethodiek en geen deskundige consultants heeft wordt het lastig om de implementatie succesvol af te ronden. Het is erg verstandig om je goed te oriënteren en recensies van andere bedrijven te lezen die vergelijkbare bedrijfsprocessen hebben.

De gekozen ERP partner moet de complexiteit en bedrijfsgrootte van jouw organisatie aankunnen

Niet alle ERP partners zijn geschikt voor jouw organisatie. Sommige ERP partners richten zich specifiek op de kleinere bedrijven, andere richten zich op de middelgrote bedrijven en er zijn ook partners die gespecialiseerd zijn in de grote bedrijven. Daarnaast speelt ook de mate van complexiteit een grote rol. Niet alle partners kunnen complexe processen goed integreren in de software. 

De gekozen ERP partner moet de juiste support kunnen bieden

Nadat de software geïmplementeerd is moet deze onderhouden worden. Kies voor een ERP partner die je voorziet van gedegen advies en voor je klaar staat als dat nodig is. Kies daarom voor een partij die in staat is flexibel te acteren en snel support kan bieden wanneer nodig. Een goede partner adviseert je ook over (nieuwe) modules en ontzorgt je.

 

https://www.axians.nl/exact-gold-partner/