Intaro.nl
Image default
Aanbiedingen

Waar betaal je voor bij payrolling?

Wanneer jouw bedrijf te maken heeft met een sterke groei in personeel, is het mogelijk dat het net wat te veel wordt. In dit geval is het een goed idee om te gaan payrollen. Je geeft hier de taak van de personeelszaken uit handen aan een extern bedrijf, die voor jou deze personeelszaken zal regelen. Een vraag die dan snel gesteld zal worden luidt: “Wat zijn de Payroll kosten?”. In deze blog zal op die vraag antwoord worden gegeven. 

De taken van Payroll

Payroll Select neemt alle taken van jou over, op het gebied van personeelszaken. Jouw werknemers zullen dus ook onder contract staan bij Payroll Select; ze zullen bij jou “alleen” nog werken. Payroll Select zorgt ervoor dat de werknemers op tijd, het juiste bedrag uitbetaald krijgen. Daarnaast zorgen ze voor de administratie van loonkosten, en zullen zij ervoor zorgen dat vakantieaanvraag en ziekmeldingen succesvol verwerkt zullen worden. 

Wat jij betaalt aan een payroll organisatie

De payroll kosten zullen een grote factor zijn wanneer jij overweegt om een payroll organisatie in te schakelen. De kosten die een bedrijf betaalt aan een organisatie verschillen echter, waardoor er geen vaste prijs genoemd kan worden. De meest voorkomende manier van rekenen is een brutoloon van de werknemer die bij jou bedrijf komt werken, met daarbovenop een opslag. Die opslag wordt berekend met een omrekenfactor die afhankelijk is van een paar factoren:

  • Welk Payroll bedrijf je inschakelt

  • Het uurloon

  • Het aantal gemaakte uren

  • Hoeveel jij samenwerkt met-, en hoe intensief jij samenwerkt met het payrollbedrijf

Deze omrekenfactor ligt vaak ongeveer tussen de 1.50 en 1.75, afhankelijk van onder andere de zojuist genoemde factoren. Daarnaast betaal je vaak bij ziekteverzuim een extra toeslag, maar dit wordt ook vooraf vastgelegd. 

Ben je geïnteresseerd?

Heb jij vragen over payrolling, of ben je geïnteresseerd in deze dienst? Neem dan eens een kijkje op de website van Payroll Select. Op deze website staat alles wat jij moet weten over payrolling, en hoe het precies werkt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, en de kosten voor jouw bedrijf? Bij Payroll Select staat een team gereed om jou met al jouw vragen te helpen.

 

https://www.payrollselect.nl/