Intaro.nl
Image default
Gezondheid

Wat kun je doen tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen zeer vervelend zijn. Wanneer deze bruine vlekjes zich beperken tot op de romp of de benen dan valt het nog mee. Echter verschijnen deze vlekken vaak ook in het gezicht en dit kan voor onzekerheid zorgen. Je gezicht is namelijk het eerst wat mensen zien en als dit vol staat met pigmentvlekken kunnen mensen hier soms om beschaamd zijn. Hoewel dit natuurlijk niet hoeft, heel veel mensen hebben namelijk last van deze vlekken. Het is dus perfect te begrijpen dat je hier van af wilt. Gelukkig is dit geen onoverkomelijke opdracht en zijn er zelfs een paar trucjes en middeltjes om er van af te geraken. Hoe je dat doet vind je in dit artikel terug.

 

Drink water en eet gezond

Het kan raar klinken maar voldoende water drinken, dit houdt in tot 2 liter per dag, en gezond eten kan een heel positief effect hebben op je huid. Niet alleen is gezond eten en genoeg drinken goed voor onze gezondheid maar je huid zal daardoor automatisch ook frisser en mooier tonen. Neem dus als eerste stap je eetpatroon eens onder de loep. Eet je regelmatig vettig eten en is jouw menu alles behalve gevarieerd, dan zou dit al een boosdoener kunnen zijn.

 

Scrubben

Heb je nog nooit je huid een scrubbeurt gegeven of doe je dit maar heel zelden? Dan is het misschien tijd voor een extra lange scrubbeurt. Onze huid krijgt heel wat te verduren: guur weer, UV stralen… Daardoor beginnen dode huidcellen zich op te stapelen in je huid. Als je je huid niet af en toe scrubt dan kunnen dode huidcellen deze bruine vlekken gaan veroorzaken. Nog een simpele oplossing dus om van die vervelende pigmentvlek af te geraken.

 

Skinlight ervaringen

Eet je gezond, scrub je regelmatig en heb je toch nog last van die vervelende pigmentvlek hier en daar? Dan kan je ook eens een pigmentvlekken crème gaan uittesten. Probeer daarvoor eens Skinlight. Dit is een crème die verschillende doeleinden heeft maar vooral geschikt is voor pigmentvlekken. Skinlight is uitgerust met een speciale whitening technologie die tot diep in de huid doordringt en het pigment gaat aanpakken. Al wat je hiervoor hoeft te doen is een dun laagje van deze crème smeren op de vlekken, dit tot 2 keer per dag. Als je dit een aantal weken blijft doen dan zal je merken dat die vervelende pigmentvlekken zullen gaan verbleken. Bij de ene persoon blijven de pigmentvlekken weg, bij de andere durft er hier en daar al eens eentje terugkomen. Dan kan je overwegen om Skinlight te blijven gebruiken als onderhoudskuur.

 

Vraag raad aan de huidarts

Heb je al deze middeltjes geprobeerd en geraak je nog niet van die vervelende vlekken af? Dan wordt het misschien eens tijd om om raad te vragen aan de huidarts. Het kan ook zijn dat er een simpele medische oorzaak is die heel eenvoudig te behandelen is en jij dus voorgoed bye bye zegt tegen die vervelende pigmentvlekken!