Intaro.nl
Image default
Sport

Sporten voor volwassenen tijdens de lockdown

Met de huidige crisis is het voor volwassenen die niet uit hetzelfde huishouden komen bijna onmogelijk om bij elkaar in dezelfde ruimte te zijn. Dat voelt onnatuurlijk, we zijn als mensen immers sociale wezens met een natuurlijke behoefte om elkaar op te zoeken. Gelukkig is het sporten niet onmogelijk gemaakt, je moet alleen wat creatiever worden in je sportieve ondernemingen. Teamsporten zijn momenteel helaas onmogelijk maar er zijn genoeg alternatieven, die we in dit artikel nader toelichten.

Hardlopen of wandelen

Het voordeel van hardlopen of wandelen is dat je er vrijwel niets voor nodig hebt en je het praktisch overal kunt doen! Je kunt zelfs een parcours uitzetten en er samen met je vrienden een wedstrijd van maken! Vergeet dan niet om medailles bestellen of een wisselbeker te kopen! Zo blijf je lekker competitief bezig, ook wanneer dat via de officiële kanalen even niet mogelijk is.

Pas wel op met hardlopen als je last hebt van je gewrichten of bij overgewicht. De druk op knieën, heupen en enkels neemt bij hardlopen aanzienlijk toe en dat kan vervelende blessures opleveren waar je lang last van hebt. Wandelen is eigenlijk altijd een gezonde optie. Goed voor de bloedsomloop, je conditie en je krijgt veel frisse lucht!

Yoga

De afgelopen jaren heeft yoga enorm aan populariteit gewonnen. Het is een bewegingsvorm die zich vooral richt op lenigheid en mentale ontspanning. Een ander voordeel van yoga is dat je er eigenlijk alleen een matje voor nodig hebt. Veel mensen vinden ook een instructievideo prettig. Op internet zijn er tal van sporters die je kunnen helpen.

Boks- of Cross Fit workouts

Met weinig materiaal kun je een uitdagende boks- of Cross Fit workout opzetten. Handschoenen, een stootkussen en een bokspaal of -zak zijn aanraders maar als je die niet hebt kun je ook een boom, een muurtje of je partner gebruiken om stoten te oefenen. Wissel deze af met krachtoefeningen zoals squats, push-ups en wall-sits voor een complete kracht- en conditietraining! Je kunt ook een kampioensschaal kopen om er samen met je vrienden een echte competitie van te maken. Sportbekers zijn hiervoor ook in talloze varianten verkrijgbaar.