Intaro.nl
Image default
Sport

Met kunstaas op snoek

Vissen op snoek mag bijna het hele jaar. Enkel weken in de maanden maart, april en mei is er een verbod op. Dit om de snoek te kans te geven ongestoord te paaien. Vissen op andere vissoorten mag dan wel. Ook tijdens de paai van andere vissoorten als karper, brasem en voorn is het vrij hierop te vissen. Deze paaien vak net na de snoek. De natuur lijkt dit speciaal te hebben geregeld, zodat de jonge snoek op de nieuwe broed van andere vissoorten kan jagen, voordat deze te groot worden om op te nemen door een jonge snoek. Mooi hoe de natuur zich zo regelt. 

Ook de grote snoek volgt de beweging van de paai van andere vissoorten. Het is natuurlijk erg makkelijk om een maal te vangen tussen al dat paaigeweld. Dit is dan ook een uitstekende tijd om als roofvisser op pad te gaan. De paaiende vis is vaak makkelijk te spotten. Met kunstaas kan je rond deze plekken op zoek gaan naar de afgepaaide snoeken, die zeker in zijn voor een maaltje. De energie die verloren is gegaan tijdens de paai moet natuurlijk weer aangevuld worden. 

Het is voor de snoek in deze tijd makkelijk om prooivis te vangen. De angst voor snoeken verdwijnt naar de achtergrond, omdat de vissen meer geïnteresseerd zijn in de soortgenoten. Hierdoor zal je veel gerichter je kunstaas moeten aanbieden. Het structureel afvissen van deze stekken, kan na vele gooien dan nog steeds een vis opleveren. Door het kunstaas agressief te vissen kan de aandacht van de snoek gevestigd worden. Snel lopende pluggen kunnen dan zeker voor extra actie zorgen. 

Aangezien vissen paaien in ondieptes, is het wel handig hier het kunstaas op af te stemmen. Niet al te dieplopende pluggen genieten de voorkeur. Ook kan echt oppervlakte kunstaas gebruikt worden als poppers. Deze agressieve actie aan het wateroppervlakte kan dan een echte killer zijn. Maar vergeet ook niet de dieptes die direct aan de ondiepe zone liggen. Een meer diep lopende plug kan langs de rand van het talud ook de grote snoeken uit de diepte opjagen. Dit zijn vaak de betere exemplaren. Zorg dus voor verschillende soorten kunstaas in je viskoffer om in alle situaties in te kunnen zetten. Een goed gevlochten vislijn op de vismolen maakt het totaal af. Mochten er veel obstakels zijn, dan kan een nylon of fluorocarbon vislijn het verschil maken. Deze is namelijk veel schuurbestendiger, zeker op randen van scherpe taluds. 

https://www.sportvisgigant.nl/