Intaro.nl
Image default
Eten en drinken

De bekendste snoep in Nederland

In Nederland eten wij met zijn alle relatief veel snoep, vergeleken met andere landen om ons heen. Zo eet de gemiddelde Nederlander 2 kilo drop per jaar! Dan hebben we het nog niet gehad over het aantal chocolade dat wij eten. Nederland is eigenlijk toch wel een snoep land! Maar wat zijn de meest bekende soorten snoep in Nederland?

Drop

De absolute nummer 1 is drop. Drop is niet het meest gegeten snoep, maar wel het meest bekend. Gemiddeld eet een Nederlander 2 kilo drop per jaar! Dat is dus ongeveer 34 miljoen kilo per jaar. Drop is een typische Nederlandse lekkernij, het is ook niet gek dat veel toeristen een zakje drop mee naar huis nemen. De meest gegeten soorten drop zijn Engelse drop, muntdrop en kokindjes.

Spekjes

Spekjes zijn de ultieme traktaties voor kinderen op hun verjaardag. Vaak worden er op kinderfeestjes veel spekjes uitgedeeld, het is dan ook niet gek dat deze luchtige zoete snoepjes veel over de toonbank gaan in Nederland.

Chocolade

Wat kennen wij als Nederlanders nou niet beter als Chocola? Gemiddeld eten wij per persoon 5kg per jaar. Chocolade heeft veel waardes voor ons, zo kunt u bedenken wat is het meest gegeven product tijdens Valentijnsdag? Dat is natuurlijk chocolade, toch is dit wel een cadeau erbij en niet het hoofdcadeau. Chocolade kent drie basis soorten, u kunt denken aan pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade.

Haribo gummiberen

De kleine zakjes snoep bij oma thuis, de Haribo goudbeertjes zitten altijd in de snoeptrommel. Het merk Haribo is één van de meest gekochte merksnoep in de supermarkt. Vooral de gummibeertjes gaan als warme broodjes over de toonbank. De snoepjes worden het meest verkocht via een uitdeelzak, zo wordt dit ook veel gebruikt op verjaardagen van jonge kinderen.

Niet te missen, Kauwgom!

Kauwgum, wie kent het niet. Vele Nederlanders hebben dit altijd bij zich, voor een frisse adem of voor de smaak. Kauwgum wordt door vele merken geproduceerd, tevens ook in tientallen smaken. Van aardbei tot mint, u kunt bijna elke smaak indenken! Veel merken willen van de suiker in kauwgum af, steeds meer smaken komen nu in een 0% suiker variant! 

Snoepdiscounter

Snoepdiscounter is uw online snoepwinkel! Wilt u snoep uit Amerika? Of wilt u graag het Nederlandse klassieke snoep. Geeft u binnenkort een feest? U kunt gerust een bulk aankoop doen bij Snoepdiscounter! Snoepdiscounter heeft de bekendste snoep uit deze blog in zijn assortiment!

https://www.snoepdiscounter.nl/

Gerelateerde artikelen

Het cateringsplatform van Nederland

Kikkererwten Met Paprika & Ei

Sprookjesachtig trouwen