Intaro.nl
Image default
Bedrijven

Wat is het nut van een zakelijk event?

Het nut van een zakelijk event

Een zakelijk event is een goede manier om je bedrijf in de kijker te spelen. Het kan voor meerdere doelen ingezet worden. Voorbeelden hiervan zijn informeren, enthousiasmeren of misschien wel rekruteren. Het is de bedoeling dat je goed nadenkt over wat je precies uit wilt dragen. Je moet hierbij niet de plank misslaan en de doelgroep verkeerd aanspreken of behandelen. Hetgeen dat je doet op je evenement straalt namelijk direct af op je bedrijf of je merknaam. Stop jij veel tijd en moeite in het organiseren hiervan dan is de kans groot dat de aanwezige bezoekers positief tegenover jouw merk staan. Een projectmanager inschakelen voor je zakelijke event is helemaal geen slecht idee.

Wat voor typen zakelijke events zijn er?

Als je denkt aan een evenement dat je vanuit je bedrijf organiseert dan zijn er meerdere types. In feite is elk event dat je uit naam van je merk opzet een zakelijke evenement, maar een aantal soorten heeft hierin toch wel de overhand. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een beurs, een congres, een personeelsfeest, een jubileumfeest, een productpresentatie of een bedrijfsopening. Kijk je naar bedrijven die jij kunt inschakelen als projectmanager dan hebben deze dikwijls veel ervaring in deze gebieden.

Waar moet je op letten bij het organiseren van een zakelijk event?

Zoals al eerder benoemd is de uitstraling van je evenement van groot belang. Je moet er voor zorgen dat mensen positiever tegenover jouw merknaam gaan staan. Dit doe je door ze oprecht te interesseren en ze te behandelen als zijnde persoon en niet als nummer. Hoe logisch dit ook klinkt: denk hier altijd over na. Verplaats je in de schoenen van de bezoeker. Ook bij het regelen van zaken als audiovisuele middelen moet je goed nadenken over wie er op jouw evenement gaat komen en wat hun doel is.

Duidelijke communicatie is key

Communicatie is vanzelfsprekend altijd een beslissend factor. Dit komt ook terug in het proces van een zakelijk evenement. Ten eerste moet iedere partij op de hoogte zijn van de planning en de benodigde materialen. Daarnaast moeten de gasten uitgenodigd worden en voorzien worden van je juiste informatie. Op het evenement zelf moet de communicatie ook meer dan perfect zijn: bij welke vorm van afleiding dan ook daalt de concentratie van de aanwezigen. Hierdoor is de kans groot dat deze de boodschap niet onthoudt. Als laatste kun je er voor kiezen om de foto’s of video’s die tijdens het zakelijke event gemaakt zijn achteraf te delen met de aanwezigen.

https://eventbase.nu/

Gerelateerde artikelen

Medewerkersonderzoek

De achteruitrijcamera

Gekwalificeerde lassers voor al uw grote en kleine laswerkzaamheden