Intaro.nl
Image default
Meubels

Uit welke verschillende soorten bureaus kan je kiezen?

De afgelopen periode zijn we erachter gekomen dat een thuiswerkplek belangrijk is voor de gezondheid en de productiviteit. Door de corona periode zijn steeds meer mensen verplicht om thuis te werken, en dit heeft positieve punten met zich meegebracht maar ook negatieve punten. Zo blijkt dat het de fysiotherapeuten het de afgelopen periode een stuk drukker hebben gekregen door alle gezondheidsproblemen die bij thuiswerken komen kijken. Een goede werkplek zorgt voor de juiste werk- en zithouding zodat je de spieren ontlast en niet last van de rug, nek of schouders krijgt. Voor de goede zithouding heb je een goede bureaustoel nodig, maar ook een bureau is daarbij belangrijk. Ben je van plan om een thuiswerkplek in te richten dan zal je dus ook een bureau moeten gaan aanschaffen. Om je hierbij te helpen zijn er verschillende soorten bureaus besproken met hun eigenschappen als je verder leest.

Bureau met opbergruimte

Een bureau moet ruimte hebben voor een beeldscherm, toetsenbord, muis en andere onderdelen, maar moet ook opbergruimte bieden voor verschillende spullen. Het is niet fijn om in de rommel te werken, een opbergruimte werkplek begint bij genoeg opbergruimte voor spullen zoals documenten of elektronische apparaten. Je kan een bureau aanschaffen waar opbergruimte in gemonteerd is, maar je kan ook kiezen om losse opbergonderdelen, zoals een ladeblok, aan te schaffen.

Verstelbaar bureau

Een verstelbaar bureau is ideaal om de juiste zithouding te creëren. Je kan het bureau zo instellen dat je precies op de goede hoogte zit. Tevens kan je ook periodes op een dag staand werken, wat ook goed is voor de gezondheid. Een groot aantal uren zitten op een stoel wordt vergeleken met roken. Allebei is zeer slecht voor de gezondheid. Het laatste voordeel is ook dat meerdere mensen op een goede hoogte kunnen werken. Woon je samen met een partner, kamergenoot of kinderen, dan is het zeer handig om een bureau te hebben die steeds versteld kan worden.

Hoekbureau

Naast de standaard maten bureaus kan je ook kiezen voor een hoekbureau. Een hoekbureau bied je veel ruimte voor het plaatsen van apparaten en andere onderdelen. Daarnaast zorgt dit bureau ook voor dat je minder ruimte in beslag neemt met dit grote bureau. Dit bureau kan een mooie uitstraling bieden en voor veel comfort zorgen.

Bureautafel

Je kan ook een bureautafel kopen. Dit is een meubelstuk die over het algemeen bestaat uit een tafel en poten. Hier zit dus geen opbergruimte in gebouwd en je kan deze ook niet in hoogte verstellen. Dit is een tafel die je ook voor andere doeleinde kan gebruiken. Zo kan je deze tafel ook makkelijk als eettafel gebruiken, omdat het de mogelijkheid geeft om met meerdere mensen aan te zitten.

Gaming bureau

Door de stijgende populariteit van gamen worden er nu ook gaming meubels verkocht. Je hebt namelijk gamestoelen en gaming bureaus. Deze gaming bureaus zijn speciaal gemaakt voor de fanatieke gamer, en bieden extra opbergruimte voor gaming consoles en andere elektronische apparaten.

Verschillende stijlen

Het soort bureau bepaald in sommige gevallen al wat voor een stijl je krijgt. Zo is een gaming bureau een modern bureau met een stoere uitstraling bijvoorbeeld. Voor andere bureaus geldt dat je nog uit verschillende stijlen kan kiezen. Zo kan je een stoer industrieel bureau krijgen, maar kan je ook voor een gezellig en warm klassiek of landelijk bureau kiezen. Het materiaal is de grootste invloed op welke stijl bureau je kiest.