Intaro.nl
Image default
Woning en Tuin

Meubelbeslag kopen? Lees onze handige tips en trucs

Voor het uitkiezen van mooi en goed meubelbeslag kopen moet je de tijd nemen en vooral niet over één nacht ijs gaan. Je hebt niet alleen heel veel keuze, maar er zijn ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moeten bijvoorbeeld de knopjes, scharnieren en de handgrepen van meubels niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Liever gezegd, gebruiksvriendelijk. Daarom geven we in onze blog handige tips en trucs over meubelbeslag kopen. Zodat jij straks de beste keuze maakt.

Wishlist maken

Een wishlist is handig als je op zoek gaat naar nieuw meubelbeslag. Ook wel een wensenlijstje genoemd. Met een wensenlijstje kun je goed inzichtelijk maken wat je mooi vindt en zoekt en vooral over wat je nodig hebt. Wees jezelf ervan bewust dat je een ruime keuze hebt uit stijlen, kleuren en materialen waarvan het meubelbeslag wordt gemaakt. Hierin is het vooral belangrijk om niet alleen keuzes te maken op basis van je persoonlijke smaak, maar houdt er ook rekening mee dat het bij je meubels en het interieur past.

Meubelbeslag kopen kan in uiteenlopende stijlen

Evenals deurbeslag kun je ook meubelbeslag kopen in verschillende stijlen aanschaffen. Denk aan stijlen, zoals landelijk, modern, industrieel of klassiek. De keuze die je maakt heeft deels te maken met je persoonlijke smaak, maar ook met de stijl die je in je woning al hebt toegepast. Voor een moderne inrichting kies je logischerwijs ook voor robuust en modern deurbeslag beslag terwijl je voor een klassieke stijl ook kiest voor meubelbeslag dat hierbij past. 

De kwaliteit staat voorop

Wees jezelf er ook van bewust dat de kwaliteit altijd op de eerste plek komt. Meubelbeslag kopen hoeft niet heel duur te zijn, maar je kunt kiezen uit goedkoop en iets duurdere opties. Kies niet altijd het goedkoopste, want goedkoop is vaak duurkoop. Zeker als je het meubelbeslag kopen intensief gaat gebruiken is het verstandig om er ook iets meer geld in te investeren, zodat je ook topkwaliteit krijgt. Ga je toch voor goedkoper en kwalitatief minder producten? Houdt er dan rekening mee dat je het ook iets sneller moet vervangen. Afhankelijk van hoe intensief het wordt gebruikt.

De beste keuze maken met meubelbeslag kopen 

Zoals gezegd is een wensenlijst een belangrijk onderdeel tot een definitieve aankoop, want dan kun je gericht zoeken naar het meubelbeslag dat je mooi vindt, kwalitatief goed is en ook bij je meubels en de inrichting past. Je doet er ook slim aan om te vergelijken. Niet alleen op de prijs, maar ook op uiterlijk, functionaliteiten en kwaliteit. Zo kun je uiteindelijk de beste keuze maken en jarenlang plezier en profijt hebben van het meubelbeslag dat je kiest. Let hierbij ook op de garantievoorwaarden van zowel aanbieders als merken. Die kunnen namelijk afwijken en het is wel slim om voor een product te kiezen waar een goede garantie op zit. Mocht er onverhoeds toch iets mis zijn met het meubelbeslag, kun je hier aanspraak op maken en verlies je ook geen geld. Fabrieksgarantie kan variëren tot wel 5 jaar of zelfs levenslang.

Heb je de meubelbeslag  al in huis? Maak het dan compleet met raambeslag.