Intaro.nl
Image default
Woning en Tuin

Raamhor voor dakraam waar te koop?

Slapeloze nachten door muggen? Veel mensen die op zolder slapen weten niet wat ze kunnen doen tegen muggen op zolder. Het geeft ze slapeloze nachten en ze worden helemaal lek geprikt. Met als gevolg: Jeukende muggenbulten en lelijke rode bulten op je hoofd, armen en benen. Toch is er wel wat aan te doen hoor! Lees maar!

Raamhor voor dakraam, bestaat dat?

Om muggen te voorkomen gebruiken mensen raamhorren. Maar bestaat er een raamhor voor dakraam? En zoja, hoe mag zo’n dakraamhor er dan uit zien? Nou, de eerste vraag kunnen we met een een volmondig ‘ja’ beantwoorden. De tweede vraag, dat gaan we je uitleggen. De dakraamhor bestaat compleet uit muggengaas. aan de randen van dit gaas plak je een dubbelzijdige plakband op. (dit wordt trouwens altijd meegeleverd) Vervolgens plak je je vliegenhor met de dubbelzijdige tape aan het kozijn van je dakraam. Maar nu komt ongetwijfeld je volgende vraag: Hoe kan ik dan nog mijn raam open en dicht doen? Er zit immers muggengaas tussen en mijn hand kan zo dus niet bij het raam komen. Maar daar heeft de fabrikant dus iets heel handigs op gevonden. Ze hebben midden in de raamhor een ritsje gemaakt. Rits je dit open? Dan kun je je hand door het gaas steken en kun je je raam open of dicht doen. Daarna moet je je vliegengordijn natuurlijk wel weer goed dichtritsen, anders houd je een kier open en kunnen daar alsnog insecten en muggen door naar binnen komen.

Wat kost een vliegengordijn voor dakramen?

Zo’n vliegengordijn voor dakramen kost gemiddeld tussen de 15 en 20 euro. Het heeft een vaste maat en kan verder niet op maat gemaakt worden. Echter hebben bijna alle dakramen hetzelfde formaat en zul je zien dat deze vrijwel altijd past. Dit speciale vliegengordijn voor dakramen is weer niet geschikt voor je gewone ramen. Voor je gewone ramen zul je een andere raamhor moeten kopen. Voor rechte ramen is echter wel veel meer keuze dan voor dakramen. Zo kun je zelf het muggengaas op maat knippen en de raamhor monteren. Maar kun je ook kiezen voor een kant en klare raamhor. En daarbij heb je dan nog de keuze uit inzet en opzet.

Wat voor vliegengordijn voor deuren?

en voor deuren? Daar gebruik je ook geen raamhor voor, maar specifiek een deurgordijn. Je kunt kiezen uit een complete hor of een stang met daaraan slierten van kralen, hout, bamboe of plastic. Een deurgordijn die er vooral leuk uitziet hoeft nog niet per definitie heel goed te werken. Kijk bij je aankoop vooral ook naar de dichtheid van het gordijn. Hoe dicht staan de strengen naast elkaar? Zitten er veel kieren in? Vergelijk alle voor en nadelen en de prijs. En kom zo tot een goede aankoop!