Intaro.nl
Image default
Dienstverlening

Hoe kies je de juiste aannemer voor je verbouwing?

De tijd van een verbouwing is een spannende maar ook een leuke tijd, je gaat namelijk veel veranderingen aanbrengen aan je huis. Je wil natuurlijk wel dat alle werkzaamheden op een goede manier worden uitgevoerd, het is daarom af en toe beter om je trots opzij te schuiven en de werkzaamheden te laten verrichten door iemand die er echt verstand van heeft. Het kiezen van een aannemer kan nog best lastig zijn, lees de volgende tips om de beste aannemer te kiezen!

Ervaring

In de bouw is het belangrijk om ervaring te hebben, in de bouw wordt je namelijk beter in het werk naarmate je het vaker doet. Een ervaren aannemer zal dan ook beter werk verrichten dan iemand die net komt kijken. 

Keurmerk

Het is goed om te kiezen voor een aannemer met een keurmerk, je komt hierdoor namelijk niet in de problemen als je aannemer failliet gaat. Wanneer je aannemer namelijk failliet gaat worden de verbouwingen overgenomen door een andere aannemer. Dit is ook handig voor als de aannemer klaar is maar je niet tevreden bent over het werk, je kunt hierdoor namelijk nog geld terug krijgen. 

Afspraken maken

Het is belangrijk om goede afspraken te maken met de aannemer, het beste is om deze ook vast te leggen. Je hebt dan namelijk bewijs als de afspraken niet worden nagekomen. Een goede aannemer wil ook met je in gesprek om je wensen te bespreken, misschien heeft de aannemer ook wel goede ideeën. 

Bespreek een prijs

Het is belangrijk om vooraf een prijs af te spreken waar beide partijen blij mee zijn, hierdoor kunnen er achteraf namelijk geen scheve gezichten ontstaan. Vaak moet je denken aan €30 tot €50 per uur, hier overheen komen ook nog de kosten van de materialen etc.