Gebruik van de voorlader wasmachine door wasmachine reparatie Amsterdam

Gebruik van de voorlader wasmachine door wasmachine reparatie Amsterdam

Hier zijn enkele punten over het gebruik van uw wasmachine die interessant zijn om te weten.

Gebruik alleen kleine hoeveelheden zeep.

Goede voorladers zijn waterverzadigingsmachines in tegenstelling tot wateronderdompelingsmachines, dus elke vulling is erg klein en de kleding is gewoon slordig nat. Ze tuimelen heen en weer in een gepolijste roestvrijstalen trommel. Het vergt slechts een kleine hoeveelheid zeep om deze oplossing te verzadigen.

Bepaal in welk compartiment de inlaatwas terechtkomt door de machine koud te vullen en de machine tijdelijk te starten met de dispenser een beetje open.

Plaats de kleine hoeveelheid zeep in de juiste dispenserlade zodat de inlaatstroom van water de zeep oplost.

Plaats nu een volledige lading in de machine. Hoe weet je of het een volledige lading is? Pak de kleding stevig maar los totdat je je hand net tussen de bovenkant van je lading en de bovenkant van de trommel kunt steken. Een beetje vreemd om te ontdekken totdat je gewend bent om de machine in te pakken, maar het is de moeite waard om het goed te doen voor de toekomstige levensduur van de machine en schoon wassen.

Wasmachines met voorlader werken beter en gaan veel langer probleemloos mee als een lading van meestal volledige grootte wordt toegepast. Kleine ladingen hebben de neiging om meer belasting op het mechanisme te leggen omdat ze uit balans zijn, zelfs als de machine stabiel lijkt tijdens het werken.

 

Wasmachine reparatie Amsterdam – optimale temperatuur van de wasmachine

De meeste voorladers van goede kwaliteit hebben de mogelijkheid om de watertemperatuur in te stellen. De beste instelling voor de schoonste was en het onderhoud van de machine is om de machine in te stellen op 40 graden en eerst te laten vullen met koud water. Sommige vlekken zoals bloed en anderen kunnen het beste met koud water worden gewassen. Terwijl de machine wast, verwarmt deze het water voorzichtig van de kou tot de instelling van 40 graden. U krijgt dus een reeks temperaturen om het beste met de vlekken om te gaan.

Een andere reden voor de 40 graden-instellingen is om de zeepenzymen te activeren. Enzymen lossen lichaamsvet en vetten op voor schoon, hygiënisch wassen, en dit zorgt ervoor dat uw machine schoon en geurvrij blijft. Koop geen goedkope zeep zonder enzymen. Wanneer het water opwarmt, zegt de fabrikant die de zeep maakt, dat het 15 minuten duurt bij 40 graden om de enzymen te activeren. Dat is een reden waarom voorladers iets langer duren. Idealiter is 50 graden het beste, maar het loont om voorzichtigheid te betrachten, omdat sommige delicaten kunnen worden beïnvloed door de hogere temperatuur. De hoeveelheid stroom die wordt verbruikt om het water te verwarmen is ook verwaarloosbaar, omdat de hoeveelheid water die per vulling wordt opgewarmd, klein is.

Wasmachine reparatie Amsterdam – schoonmaken van uw wasmachine

Houd de deurafdichting van de machine schoon. Veeg regelmatig in de plooien van het rubber en zorg ervoor dat er geen items in achterblijven. Een ander punt is om ijverig om te gaan met het opruimen van je zakken. Munten en sleutels kunnen bijvoorbeeld onherstelbare schade toebrengen aan drums en pompen enz. Houd dus vreemde voorwerpen uit de trommel.

Gebruik indien mogelijk geen wasverzachters. In sommige gevallen kunnen wasverzachters een reactie vormen met de zeep en vlekken achterlaten op uw wasgoed en een vettige aanslag in de machine vormen.

Nu kunt u de wascyclus selecteren. Kies een normale cyclus voor gemiddeld wassen.

Veel plezier met uw wasmachine.

Ondervindt u toch problemen met uw wasmachine, dan staat wasmachine reparatie Amersfoort u met raad en daad terzijde.

https://witgoed-reparatie.net
Next PagePrevious Page
Similar Posts