Aan een groencertificaat zie je welke energieleverancier het groenst is

Zoals je weet is groene energie in opmars. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat het opwekken van groene energie minder belastend is voor het milieu. Het wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals zonnepanelen en windmolens, waarvoor geen fossiele brandstoffen meer nodig zijn. Loopt jouw energiecontract bijna af? En wil jij een steentje bijdragen aan het milieu? Sluit dan een contract af met een duurzame energieleverancier. Maar welke energieleverancier is nu het groenst? Het is belangrijk om eerst te raadplegen welke energieleveranciers over een groencertificaat, tegenwoordig Garantie van Oorsprong (GvO) certificaat, beschikken. Om groene energie te mogen verkopen, moeten energieleveranciers een GvO certificaat hebben en deze kunnen tonen aan de consument.

Garantie van duurzaamheid met een GvO certificaat

Je weet nu dat een energieleverancier met een GvO certificaat moet kunnen aantonen dat er daadwerkelijk groene energie wordt geleverd. Maar wat zegt het nog meer? Je bent ervan verzekerd dat 1 Megawattuur (MwH) stroom ergens in Europa op duurzame wijze is opgewekt. Voor ieder Megawattuur dient een energieleverancier een GvO certificaat aan te vragen. Alleen met het groencertificaat weet je zeker dat je stroom duurzaam is. Maar welke energieleverancier past het best bij jouw situatie? Via de website van Welke Energieleverancier vergelijk je verschillende leveranciers op basis van hoe groen de energie is die ze aanbieden.

Sluit een energiecontract af dat zowel groen als goedkoop is

Als je wilt bijdragen aan een minder belastend milieu, doe je er goed aan om eens naar je huidige energiecontract te kijken. Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg energieleveranciers die groene energie aanbieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het is, zoals in het verleden, dus niet meer duurder dan grijze energie. Maar welke energieleverancier is nu het groenst en het goedkoopst voor jou? Via de website van Welke Energieleverancier kom je daarachter. Je vindt hier alle energieleveranciers met de benodigde informatie op een rijtje. Denk aan het verplichte GvO certificaat, de tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bij een overstap. Je vergelijkt ze gemakkelijk en komt erachter welke energieleverancier het best past bij jouw situatie.

Next PagePrevious Page