Intaro.nl
Image default
Dienstverlening

5 Basis Behandelingen voor Depressie

Wanneer we spreken over depressie en de behandeling daarvan, moeten we eerst erkennen dat er meer dan één soort depressie is, en dat elke soort een andere behandeling nodig kan hebben om de symptomen te verlichten en mogelijk te genezen. 

Reactieve depressie is het resultaat van een grote levensgebeurtenis, waarbij de persoon lichamelijk en psychologisch op een extreme manier reageert. Het ultieme type van dit stoornis is post traumatische stress stoornis, en dan een neerwaarts glijdende schaal van symptomen. De beste behandeling voor dit soort depressie is praat-therapie. Dit kan gedaan worden met een psycholoog of een hulpverlener, en in een groep of in een één op één omgeving. Medisch personeel kan ook een antidepressiva voorschrijven.

Endogene depressie is het resultaat van een chemische onbalans in het lichaam. Dit soort depressie is een beetje moeilijker te behandelen dan reactieve depressie. Weer is praat-therapie benodigd, maar je arts kan ook een reeks antidepressiva voorschrijven in eerste instantie, zodat de persoon op een niveau is waar ze gemotiveerd genoeg zijn om aan de hulpverlening deel te nemen.

Postpartum depressie kan moeilijk te behandelen zijn wanneer de moeder graag borstvoeding wilt geven. Het geneesmiddel kan overgedragen worden op de baby tijdens de voeding. Afhankelijk van hoe ernstig de depressie is kan de moeder opgenomen worden in het ziekenhuis, wanneer er een moeder-baby eenheid beschikbaar is, en afhankelijk van de symptomen is het beter om de moeder en baby bij elkaar te houden zodat ze hun band verder kunnen ontwikkelen. ECT (elektroshock therapie) wordt in deze moderne tijd als een laatste redmiddel gebruikt. Normaal gesproken moet een patiënt minstens drie verschillende antidepressiva tabletten geprobeerd hebben voordat ECT als behandeling wordt voorgeschreven. 

Veranderingen in het levensstijl zijn ook nodig om de kans op behandelingssucces te verhogen. Een goed, gebalanceerd dieet is ook aanbevolen en het is het beste wanneer er van alcohol wordt afgezien terwijl de arts de persoon behandelt.

Samenvattend, zijn dit de meest voorkomende medische behandelingen voor depressie. Er zijn vele alternatieve therapieën die ook uitgeprobeerd kunnen worden.

Dus: antidepressiva geneesmiddelen/tabletten, hulpverlening, psychologie, ECT en een verandering in de levensstijl kunnen allemaal bijdragen aan het herstel van de patiënt. 

Bezoek de website van Depsycholoog.nl

https://www.depsycholoog.nl/breda/